În cazul prezentat de jurnaliștii de la Inpolitics acest sindrom se manifestă la un nume greu din politică, un fost primar și parlamentar, care a început să o susțină pe Kovesi, cea care ocupa funcția de procuror general al României, în perioada în care politicianul a fost condamnat în mod abuziv.

Conform Inpolitics, Dumitru Moinescu a fost un om-cheie în vechiul PD. A deținut funcții precum cea de parlamentar, secretar de stat la Comunicații, ministru al Turism, primar al orașului Medgidia. Cu toate că acumulase o experiență impresionantă, cariera lui a fost terminată de  justiția care ulterior s-a dovedit a fi abuzivă. În urma condamnării, azi, numele lui, nu mai spune mare lucru. Paradoxal, acesta a a ajuns să apere sistemul care l-a „îngropat”  atât din punct de vedere personal, cât și din punct de vedere profesional.

În 2006, când deținea funcția de primar al Medgidiei, Moinescu a fost implicat într-un conflict în urma căruia a fost i s-au adus acuzații conform cărora ar fi favorizat infractorul. Judecătoria și Tribunalul din Constanța l-au achitat de două ori, în mod consecutiv,  dar spre surprinderea tuturor, a fost condamnat de către Curtea de Apel, în octombrie 2011, la șase luni de închisoare cu suspendare.

De la condamnare și până la distrugerea carierei nu a mai fost decât un pas infim. Cu tpate că era favori în sondaje, Moinescu nu a mai putut candida la primăria Medgidia în 2012. După această lovitură a urmat excluderea din partid. În apărarea lui, acesta a denunțat o lucrătură împotriva sa cu scopul de a-l scoate din politică, scrie sursa citată.

Conform aceleiași surse, „De-a lungul anilor, el a acuzat de mai multe ori justiția, inclusiv DNA ori Poliția, de pasivitate și de colaborare cu mafiile locale. Practic, acuzând justiția că a executat o comandă politică, menită a-l scoate din cursa pentru un nou mandat de primar, Moinescu s-a plasat în rândul contestatarilor statului paralel”.

Văzând că în România nu i se dă dreptate, acesta a mutat procesul la CEDO, iar în anul 2015, judecătorii de la Strasbourg au stabilit că acesta a fost condamnat abuziv, că numele său trebuie reabilitat și trebuie despăgubit. La vremea respectivă. procuror general al României era chiar Laura Codruța Kovesi. Cu toate că CEDO i-a dat câștig de cauză, cariera lui Moinescu nu a mai putut fi salvată.

Așa cum atrag atenția și jurnaliștii de la Inpolitics, în pod paradoxal, în ciudat abuzurilor suferite și a carieriei și reputației distruse, azi, el o susține cu tărie pe Laurei Kovesi la șefia parchetului general european.

„Clasată pe loc de premiantă! Specialiștii europeni apreciază valoarea! Nătărăii din țară se uită în gura lui Dragnea și a lui (Tu)Dorel!” scrie fostul primar pe Facebook.

 

Te-ar putea interesa și: