Motociclistul lovit de Monica Macovei solicită despăgubiri de 500.000 de euro

Motociclistul lovit de Monica Macovei solicită despăgubiri de 500.000 de euro Accident Monica Macovei. Sursa foto: Ziua de Constanța

Procesul penal în care Monica Macovei a fost  judecată pentru accidentarea unui motociclist în localitatea 2 Mai, în toamna anului 2022, s-a încheiat în aprilie 2024 cu condamnarea acesteia la șase luni de închisoare cu suspendare, precum și cu obligarea de a presta 60 de zile de muncă în folosul comunităţii în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 Bucureşti sau în cadrul Administraţiei Domeniului Public Sector 2 Bucureşti.

Oferta făcută de Monica Macovei este de cinci ori mai mică decât suma solicitată

Problemele legate de respectivul incident nu s-a încheiat pentru fosta doamnă ministru a Justiției, deoarece procesul civil, referitor la despăgubiri, a fost disjuns de cel penal. Următorul termen în respectivul dosar este pe 17 septembrie 2024, motociclistul accidentat în urmă cu aproape doi ani de Monica Macovei, în localitatea 2 Mai, solicită de la fosta doamnă ministru și europarlamentar despăgubiri de 500.000 de euro. Suma este de cinci ori mai mare decât oferta avocaților lui Monicăi Macovei.

La momentul disjungerii laturii civile, motivația oferită de instanță – Judecătoria Mangalia – a fost aceea de administrarea de probe suplimentare, respectiv de necesitatea efectuării unei noi expertize medico-legale, care va releva cum a fost afectatăsănătatea victimei în urma accidentului. Acest lucru ar fi lungit în mod nejustificat procesul penal, pentru care a fost dată deja soluția, conform replicaonline.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Despăgubirea cerută are în vedere rănile produse

În procesul civil, în care judecata continuă, motociclistul Constantin Ilie solicită de la Monica Macovei, daune materiale de 14.379 de lei și daune morale de 500.000 de euro.

În urma accidentului, Constantin Ilie a stat 90 de zile în comă și a suferit multiple fracturi pentru a căror vindecare a fost nevoie de mai multe luni de spitalizare.

Inițial oferta apărătorilor Monicăi Macovei pentru motociclistul accidentat a fost de 10.000 de euro daune morale, sumă care între timp a urcat la 100.000 de euro.

Motivația avocaților lui Constantin Ilie este aceea că accidentul produs de Monica Macovei i-a pus acestuia viața în pericol și i-a provocat o infirmitate permanentă.

Pe 8 octombrie 2022 Monica Macovei, după ce a trecut podul de la Mangalia, a intrat pe contrasens, unde a izbit în plin un motociclist care circula regulamentar. Acesta a suferit răni extrem de grave care au presupus spitalizarea pentru o perioadă de 230 de zile.