Simona Halep și-a dezamăgit mulți fani din țară, după ce a anunțat că nu va fi prezentă la Rio de Janeiro, pentru a participa la Jocurile Olimpice. Și asta în condițiile în care sportiva din Constanța ar fi avut șanse să lupte pentru câștigarea unei medalii. Simona anunțase în urmă cu aproape două luni că nu știe dacă va concura în „Țara Cafelei”, iar motivul invocat a fost legat de virusul Zika. Ulterior, cea mai bună tenismenă din România a spus că se va consulta cu mai mulți medici și va lua o decizie. Însă, între timp, Halep a fost prinsă într-un conflict cu Marian Drăgulescu și întreaga poveste a determinat-o să nu-și mai asume vreun risc pentru a fi prezentă la Rio. Simona se aștepta să fie portdrapelul delegației „tricolore”, dar onoarea a revenit gimnastei Cătălina Ponor. Decizia a surprins întrucâtva, pentru că tenismena era mare favorită, alături de handbalista Cristina Neagu. Halep nu și-a ascuns dezamăgirea și a fost contrată de Marian Drăgulescu.

„Onoarea revine celei care a câștigat medalii pentru România, nu celei care a câștigat cei mai mulți bani și nu a adus nici o medalie acestei națiuni", a scris gimnastul pe Facebook.

Supărată și pentru că a fost sărită din schemă, dar și pentru că a devenit o țintă, Simona a mai așteptat câteva zile și a anunțat că nu va merge la Rio. „După numeroase discuții cu medici și cu familia, am ajuns la concluzia că riscurile sunt prea mari pentru cariera mea sportivă și pentru sănătatea mea, mai ales ca femeie. Familia este mult prea importantă pentru mine, nu pot risca să nu îmi pot clădi una proprie, după încheierea carierei în tenis”, a scris tenismena pe pagina de Facebook.

Sportiva ar fi fost dispusă să meargă la Jocurile Olimpice, mai ales că știa că va fi aspur criticată de fanii din România, dar scandalul portdrapelului a determinat-o să anunțe că va absenta de la cel mai mare eveniment sportiv.