Evenimentul Zilei > Sport > Motivul incredibil pentru care Gigi Becali a învins poliția în instanță. Mulți șoferi vitezomani ar putea să beneficieze de același tratament
Motivul incredibil pentru care Gigi Becali a învins poliția în instanță. Mulți șoferi vitezomani ar putea să beneficieze de același tratament

Motivul incredibil pentru care Gigi Becali a învins poliția în instanță. Mulți șoferi vitezomani ar putea să beneficieze de același tratament

Gigi Becali a reușit să obțină o victorie importantă în justiție. Finanțatorul celor de la FCSB a câștigat o dispută pe care a avut-o cu Poliția Rutieră, după ce a contestat o dublă sancțiune.

George Becali a învins în instanță Poliția Rutieră din Argeș care i-a suspendat permisul pentru 3 luni și i-a aplicat și o amendă usturătoare, după ce a fost prins gonind cu 106 km la oră pe DN7. Ba mai mult magistrații i-au dat dreptate latifundiarului, pe probe, adică pe lipsa de probe mai exact.

Cum a câștigat Gigi Becali disputa cu Poliția Rutieră

În motivarea instanței se arată că judecătorii au achiesat la concluziile avocaților care au susținut că nu există nicio o înregistrare, nicio imagine în care să se stabilească foarte clar numărul mașinii care îi aparținea lui George Becali. „Înregistrarea video depusă la dosar este extrem de neclară, putându-se observa mai multe maşini care se deplasează în aceeaşi direcţie, unele după altele, ale căror numere de înmatriculare nu se pot distinge.

În atare condiţii, tribunalul conchide că există un dubiu cu privire la numărul de înmatriculare al autoturismului avut în vedere de agentul constatator, dubiu care îi profită apelantului-petent, conform principiului in dubio pro reo. Ca atare, în temeiul art. 480 C. proc. civ. va admite apelul şi va schimba sentinţa, în sensul că va admite plângerea şi va anula procesul-verbal contestat”, susține Tribunalul Argeș în motivare.

Pe de altă parte nici în procesul verbal al agentului constatator nu este scris clar unde s-a întâmplat fapta și unde a fost întocmit procesul, acesta fiind considerat un alt viciu de procedură. Așadar George Becali are câștig de cauză, iar această speță poate fi folosită în cazuri similar ale unor șoferi care depășesc viteza legală, însă nu sunt suprinși pe imagini în mod clar. Latifundiarul din Pipera, cunoscut ca fiind un credincios habotnic, se grăbea să ajungă atunci la înmormântarea părintelui Daniil. Milionarul se afla pe DN7 (între Pitești și Vâlcea), când a fost surprins de radar.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: