Evenimentul Zilei > International > Fostul președinte al SUA, Donald Trump, a cerut avocaților să încuie camera în care ținea documentele cu care a plecat de la Casa Albă
Fostul președinte al SUA, Donald Trump, a cerut avocaților să încuie camera în care ținea documentele cu care a plecat de la Casa Albă

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, a cerut avocaților să încuie camera în care ținea documentele cu care a plecat de la Casa Albă

Cu luni înainte de investigațiile făcute de FBI la reședința lui Donald Trump, Mar-a-Lago, avocații fostului președinte au primit instrucțiuni să „securizeze camera” în care acesta și-a depozitat documentele, au declarat surse pentru CNN.

Sursele au spus că a fost folosit un lacăt pentru a securiza camera. Trump a confirmat informațiile conform cărora FBI-ul a avut un mandat de percheziție la reședința sa din Palm Beach, Florida.

Documente dispărute din biroul lui Donald Trump

Surse au declarat pentru ABC News că această căutare a fost legată de 15 cutii cu documente, pe care Trump le-a luat de la Casa Albă și le-a dus la reședința sa din Mar-a-Lago, după încheierea președinției sale. În timpul perchezițiilor efectuate de FBI, agenția a verificat dacă mai existau și alte documente, pe lângă cele recuperate în februarie, a declarat o sursă pentru CNN.

Anchetatorii s-au întâlnit cu avocații lui Trump la Mar-a-Lago, cu luni în urmă, pentru a evalua documentele pe care Trump le-a luat în perioada cât a stat la Casa Albă, a informat CNN. Trump a fost prezent în timpul unor întâlniri. Raportul CNN nu specifică când s-au întâlnit anchetatorii cu Trump, dar colaboratorii lui Trump au fost intervievați legat de documente în aprilie și mai.

Percheziții FBI contra lui Donald Trump

În timpul percheziției din biroul său, Trump se afla la Trump Tower din New York City. După ce anchetatorii au cerut să vadă unde și-a depozitat Trump documentele, avocații fostului președinte i-au dus pe anchetatori în camera de la subsol de la Mar-a-Lago.  Câteva zile mai târziu, avocații au primit o scrisoare prin care cereau să încuie acea cameră, au declarat surse pentru CNN. Raportul nu menționează cine a trimis scrisoarea, potrivit Business Insider.

Anunțul cu privire la percheziție a fost făcut chiar de fostul locatar de la Casa Albă, într-o declarație potrivit căreia reședința din din Palm Beach a fost „ocupată de un grup mare de agenți FBI”. Căutarea agenților federali ar fi fost legată de o investigație privind gestionarea documentelor oficiale de către fostul președinte Trump.

Escaladarea dramatică a procedurilor judiciare contra fostului președinte, care a mai fost supus unei tentative nereușite de impeachment, vine în contextul în care Donald Trump se pregătește pentru o nouă candidatură la președinția Statelor Unite, în 2024.