Evenimentul Zilei > Politica > Moțiunea de cezură a PNL a rămas neprogramată din lipsă de cvorum
Moțiunea de cezură a PNL a rămas neprogramată din lipsă de cvorum

Moțiunea de cezură a PNL a rămas neprogramată din lipsă de cvorum

Birourile permanente reunite ale Parlamentului nu au putut decide astăzi programul dezbaterii moţiunii de cenzură "Opriţi Guvernul Ponta 3 - Guvernul corupţiei, demagogiei şi minciunii" din lipsă de cvorum.

" Eu am respectat procedura, nici măcar colegii care fac parte din grupurile politice parlamentare nu au venit la şedinţă, pe cale de consecinţă, nu am avut cvorum. Cvorumul este de 14 membri din totalul de 26. Dacă colegii din Opoziţie veneau toţi, nu aveam nicio problemă şi stabileam în cinci zile să facem o şedinţă de plen în care să fie citită moţiunea", a anunțat președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea

El a precizat că a decis ca lunea viitoare, la ora 12,00, membrii Birourilor permanente reunite să fie convocaţi din nou, pentru a pune pe ordinea de zi această moţiune şi a stabili în termen de cinci zile citirea moţiunii.

Dacă nici luni nu va fi întrunit cvorumul de şedinţă, Zgonea a spus că va convoca o nouă întrunire marţi iar dacă nici la a treia întâlnire nu e cvorum, va găsi o soluţie împreună cu preşedintele Senatului.

La şedinţa de astăzi au fost prezenţi 7 parlamentari, doi de la Opozţie şi cinci de la Putere.