Evenimentul Zilei > Politica > Moțiunea de cenzură a dat naștere primul scandal în opoziție. Anunțul făcut de Băsescu
Moțiunea de cenzură a dat naștere primul scandal în opoziție. Anunțul făcut de Băsescu

Moțiunea de cenzură a dat naștere primul scandal în opoziție. Anunțul făcut de Băsescu

Eurodeputatul Traian Băsescu susține că PMP dorește să intre la guvernare doar cu un premier propus de ei, dar că poate susţine guvernul pe chestiuni „punctuale”.

PMP-ul nu participă la guvernare. Poate fi o susţinere punctuală pe anumite chestiuni, în niciun caz nu o să fie în opoziţie alături de PSD, va exista o susţinere pe anumite chestiuni, dar fără participare la Guvern”, a afirmat fostul președinte al României, într-o emisiune la Digi 24.

Traian Băsescu susţine că nu înţelege de ce USR insistă pe subiectul organizării de alegeri anticipate, având în vedere dificultăţile privind realizarea acestui proiect.

„Barna nu înţeleg ce logică are să presezi să se întâmple ceva ce nu se poate întâmpla”, a spus Băsescu.

Amintim că în urma consultărilor care au avut loc vineri, la Cotroceni, președintele PMP, Eugen Tomac, a anunțat că partidul va accepta discuții cu alte partide pentru formarea noului guvern și a anunțat proiectele pe care le consideră esențiale. PMP a anunțat că propunerea de premier este Eugen Tomac.

„Suntem în egală măsură conștienți de miza care apasă pe umerii partidelor de opoziție și de aceea vom accepta discuții cu celelalte partide pentru a încerca să găsim o formulă cât mai eficientă pentru a depăși această criză politică”, a spus Eugen Tomac după discuția cu șeful statului.

În mod obligatoriu, pentru noi este esențial ca viitorul guvern să aibă rpintre prioritățiile sale, din primele zile de de mandat, o ordonanță de urgență privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Este esențial să ne menținem angajamentul pe care ni l-am asumat în fața cetățenilor, pentru că sunt un furt”, a spus Tomac.

„Este important ca viitoarea majorit parlamentară să-și asume și adoptarea legii care se află în Parlament pentru reducerea numărului de parlamentari la 300. Este voința cetățenilor români și trebuie respectată. Cu aceste subiecte vom merge la discuții”, a mai spus șeful PMP.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: