Evenimentul Zilei > Social > Monica Pop a găsit soluția salvatoare în perioada epidemiilor. „La camerele de gardă din spitale e „omor”
Monica Pop a găsit soluția salvatoare în perioada epidemiilor. „La camerele de gardă din spitale e „omor”

Monica Pop a găsit soluția salvatoare în perioada epidemiilor. „La camerele de gardă din spitale e „omor”

Medicul oftalmolog Monica Pop a afirmat că în această perioadă în care gripa face tot mai multe victime în țară, ar trebui să se înființeze cabinete de permanență în policlinici.

Această soluție ar trebui să vină în sprijinul pacienților care aglomerează spitalele de urgență.

Medicul Monica Pop a postat, vineri, pe pagina sa de socializare un mesaj în acest sens.

„S-A GINDIT CINEVA?!
IN TIMPUL EPIDEMIILOR, ar trebui
ORGANIZATE IN POLICLINICI CABINETE de PERMANENTA PE SECTOARE, cu medici (de familie, pediatri, internisti, infectionisti)și asistenti!

Daca nu se vrea ca numarul pacientilor cu gripa sa se multiplice necontrolat, ar trebui puncte de permanenta.In unele policlinici, unde oricum e „închis” noptile si de vineri pîna luni.Altfel, la camerele de gardâ din spitale e „omor” iar riscul de contaminare e foarte mare pentru cei care nu au virusul.
E un sacrificiu si un eroism, dar, asta ne e meseria! Cu recuperarea orelor lucrate in plus și/sau cu plata! Trebuie o alocatie bugetara specială pentru asa ceva! Oricum ar costa mai putin decit spitalizarea si tratamentul unui numar foarte mare de pacienti! Si, SE POATE!”, a scris medicul Monica Pop pe Facebook