Evenimentul Zilei > Politica > Monica Macovei: „Operaţia premierului e un blat între Ponta și Iohannis”
Monica Macovei: „Operaţia premierului e un blat între Ponta și Iohannis”

Monica Macovei: „Operaţia premierului e un blat între Ponta și Iohannis”

Monica Macovei a declarat, la postul B1 TV, că operația premierului este uni blat între Ponta și Iohannis ca să scape de justiție.

"Poate Victor Ponta vrea să scape de justiție. De la Baku a mers direct în Turcia. Mai târziu am aflat că s-a dus în Turcia. De acolo spune că nu poate să conducă țara, după operația la genunchi. Toate s-au întâmplat după o înțelegere cu Gabriel Oprea și Klaus Iohannis. Ponta era chemat la DNA după ce a mers la Baku, dar el s-a dus direct în Turcia. E un act tardiv, de a cere documente medicale. E un blat între Victor Ponta și Iohannis ca să scape de justiție. Un termen la DNA l-a ratat. Putea să șchiopăteze și trei zile înainte. Am mai avut un Victor care s-a operat, și-a pus genunchiul în gips și nu a scăpat de justiție. Sunt și alți politicieni care conduc Guverne. Ministrul german conduce din scaun cu rotile. Roosevelt, tot din scaun cu rotile. O operație la genunchi nu te împiedică să conduci Guvernul. De ce nu vine în România? De ce fuge de românia și de justiția din România", a spus Macovei.

Aceasta a adăugat faptul că nu exclude posibilitatea ca Victor Ponta să fi suferit o ruptură de ligamente, însă susţine că premierul ar trebui să se întoarcă să conducă Guvernul.

"Nu exclud să fi avut o ruptură de ligamente. Asta nu îl împiedică să revină în România și să conducă Guvernul și să se ducă la DNA dacă e chemat. N-a făcut o operație la cap. Să vină înapoi acasă, să conducă Guvernul, să meargă în cârje. John Kerry a fost recent operat la picior și conduce Guvernul. E un alt motiv pentru care nu vrea să se întoarcă în România. Poate nu se mai întoarce după 28 de zile. Potrivit constituției, în cel mult 45 de zile trebuie să se întoarcă. Operat la genunchi, te întorci, te duci la tratament de oricâte ori e nevoie, conduci Guvernul", a explicat Monica Macovei.