Evenimentul Zilei > Sport > Momentul în care Cosmin Contra a decis să plece de la națională. FRF a vrut să rămână
Momentul în care Cosmin Contra a decis să plece de la națională. FRF a vrut să rămână

Momentul în care Cosmin Contra a decis să plece de la națională. FRF a vrut să rămână

Cosmin Contra a eșuat în campania de calificare pentru EURO 2020 și și-a încheiat angajamentul cu FRF înainte de termen. Dar un lucru mai puțin cunoscut este faptul că selecționerul a plecat de la națională nu la solicitarea lui Burleanu, ci în urma atitudinii jucătorilor. 

Cosmin Contra a primit o propunere din partea FRF pentru a continua la cârma naționalei și pentru barajul de la începutul anului 2020. „Guriță” a decis să spună „pas”, pentru că s-a simțit nedorit de vestiar.

Adrian Mihalcea, unul dintre secunzii lui Cosmin Contra a povestit pentru Telekom Sport faptul că jucătorii l-au determinat pe Cosmin Contra să plece.

„A fost o discuție după meciul cu Suedia și până în meciul cu Spania, o discuție între Cosmin, domnul președinte și domnul Stoichiță, în care și-au manifestat intenția de a continua până după meciurile de baraj. Noi, prin comportarea noastră bună sau proastă, am reușit să mai avem o șansă pentru a ne califica la Campionatul European.

(De ce nu s-a ajuns la un acord?) De ce nu? Pentru că așteptam de la meciul cu Spania ceva, o reacție din partea jucătorilor. Care nu s-a întâmplat. Și atunci, Cosmin a considerat că e mult mai indicat ca noi să plecăm și să vină un alt selecționer”, a declarat Adrian Mihalcea la Telekomsport.