Data la care se va lansa FIFA 2020 este 27 septembrie 2019, potrivit site-ului Prosport.ro, şi va fi disponibil pe consolele PS4, Xbox One, PC şi Nintendo Switch.

Fotbalul românesc va avea numai de câştigat de pe urma acestui lucru, deoarece jocul video produs de EA Sports se bucură de o popularitate uriașă în rândul fanilor „sportului rege”.

De altfel, de la lansarea FIFA 19 şi până în prezent, 45 de milioane de oameni au încercat jocul. Iar cifrele sunt reprezentative doar pentru utilizatorii de PC-uri.

În FIFA 2020 vor fi incluse echipele care activează în sezonul 2019/2020, în Liga 1: CFR Cluj, FCSB, Craiova, Viitorul, Astra, Sepsi OSK, Poli Iaşi, Gaz Metan Mediaş, Dinamo, Hermannstadt, FC Voluntari, FC Botoşani, Chindia Târgovişte şi Academica Clinceni.

Ultima echipă românească inclusă în jocul produs de EA Sports a fost Rapid București, în FIFA 2003. Pe atunci, fanii rapidiști amatori de FIFA puteau să își găsească echipa de suflet la categoria „Rest of the World” (n.r. – „Restul lumii”).