Evenimentul Zilei > Social > Avantajele BREXIT: Marea Britanie a aprobat vaccinul Pfizer-BioNTech. UE mai așteaptă aproape o lună
Avantajele BREXIT: Marea Britanie a aprobat vaccinul Pfizer-BioNTech. UE mai așteaptă aproape o lună

Avantajele BREXIT: Marea Britanie a aprobat vaccinul Pfizer-BioNTech. UE mai așteaptă aproape o lună

Marea Britanie a devenit miercuri prima țară din lume care a aprobat vaccinul Pfizer-BioNTech pentru utilizare. Guvernul a declarat că va fi lansat pe 7 decembrie.

Marea Britanie a anunțat miercuri dimineață că a aprobat administrarea vaccinului dezvoltat de Pfizer/BioNTech și că inocularea va începe săptămâna viitoare.

„Guvernul a acceptat astăzi recomandarea de la Agenția Independentă de Reglementare a Medicamentelor și Produselor Medicale (MHRA) de a aproba vaccinul de la Pfizer-BioNTech pentru utilizare”, a anunțat guvernul.

„Vaccinul va fi disponibil în tot Regatul Unit începând cu săptămâna viitoare”

Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat: „Este o veste foarte bună”.

Comitetul pentru vaccinuri din Marea Britanie va decide ce grupuri vor fi prioritare la primirea vaccinului. Dar printre primii vor fi asistenţii care îngrijesc persoane la domiciliu, personalul din sistemul de sănătate, vârstnicii și persoanele vulnerabile din cauza altor probleme de sănătate.

Primele imunizări cu produsul BioNTech/Pfizer vor începe pe 7 decembrie

Pfizer-BioNTech și firma americană Moderna au raportat concluzii preliminare cu o eficiență de peste 90% – o rată neașteptat de mare – în studiile vaccinurilor lor.

Pfizer a declarat că autorizația de utilizare de urgență din Marea Britanie marchează un moment istoric în lupta împotriva COVID-19

„Această autorizație este un obiectiv către care tindem de când am declarat pentru prima dată că știința va câștiga și aplaudăm MHRA pentru capacitatea de a efectua o evaluare atentă și de a lua măsuri în timp util, pentru a ajuta la protejarea populației din Marea Britanie”, a declarat directorul Albert Bourla, citat de aljazeera.

Sâmbătă, premierul Boris Johnson la numit pe Nadhim Zahawi, secretar de stat pentru mediul de afaceri, drept responsabil pentru vaccinarea contra noului coroanvirus. Marea Britanie a anunțat pe 20 noiembrie că a cerut în mod oficiale propriei agenții pentru medicamente (MHRA), să evalueze vaccinul Pfizer-BioNTech.

Regatul Unit a comandat 40 de milioane de doze din acest vaccin, care, potrivit ultimelor rezultate ale testelor clinice, are o eficacitate de 95% în prevenirea îmbolnăvirii de Covid-19.