Evenimentul Zilei > International > Covid-19. Cât costă o doză de vaccin vândut de Moderna
Covid-19. Cât costă o doză de vaccin vândut de Moderna

Covid-19. Cât costă o doză de vaccin vândut de Moderna

Compania americană Moderna susţine că vaccinul pe care l-a dezvoltat are o eficienţă de 94,5%.

Compania farmaceutică americană Moderna va percepe guvernelor un preţ cuprins între 25 şi 37 de dolari pentru o doză de vaccin anti-Covid-19, în funcţie de cantitatea comandată, a declarat sâmbătă directorul general al companiei, Stephane Bancel, pentru săptămânalul german Welt am Sonntag, transmite Reuters.

„În concluzie, vaccinul nostru costă aproximativ la fel ca un vaccin contra gripei, al cărui preţ este cuprins între 10 şi 50 de dolari”, a precizat CEO-ul de la Moderna.

La începutul acestei săptămâni, un oficial european implicat în discuţiile cu producătorii de vaccinuri a spus că Executivul comunitar ar dori să ajungă la un acord cu Moderna privind furnizarea mai multor milioane de doze din vaccinul său la un preţ mai mic de 25 de dolari pentru o doză, scrie Agerpres.

„Nu am semnat nimic încă, dar suntem aproape de un acord cu Comisia Europeană. Vrem să furnizăm vaccinuri Europei şi suntem implicaţi în discuţii constructive”  a spus Stephane Bancel.

Executivul Moderna a adăugat că este o „chestiune de zile” până când contractul va fi gata.

Compania Moderna susţine că vaccinul pe care l-a dezvoltat are o eficienţă de 94,5%, potrivit rezultatelor ultimei etape a studiilor clinice (faza a 3-a), devenind al doilea producător de vaccinuri care anunţă rezultate peste aşteptări, după Pfizer şi partenerul său BioNTech.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE