Evenimentul Zilei > Social > Moment istoric în lupta cu pandemia. Prima persoană din lume vaccinată pentru COVID-19: o irlandeză de 90 de ani. VIDEO
Moment istoric în lupta cu pandemia. Prima persoană din lume vaccinată pentru COVID-19: o irlandeză de 90 de ani. VIDEO

Moment istoric în lupta cu pandemia. Prima persoană din lume vaccinată pentru COVID-19: o irlandeză de 90 de ani. VIDEO

O femeie în vârstă de 90 de ani, din Irlanda de Nord, este prima persoană din lume căreia i-a fost administrat vaccinul pentru COVID-19 al Pfizer-BioNtech.

Acest moment marchează oficial începutul campaniei de vaccinare din Marea Britanie, transmite BBC. Margaret Keenan a declarat că s-a simțit „privilegiată” să primească vaccinul la Spitalul Universitar din Coventry. Keenan locuiește în Coventry, dar este originară din Eniniskillen, Irlanda de Nord, și a fost vaccinată de către asistenta medicală May Parsons la Spitalul Universitar al orașului, la 6.31 dimineața.

 

Ea a spus că a fi prima persoană vaccinată este „un privilegiu” și cel mai bun cadou de naștere pe care l-ar putea dori, deoarece ar însemna că ar putea petrece timp cu familia și prietenii de Anul Nou, după ce a fost singură în cea mai mare parte a anului.

„Nu pot să îi mulțumesc îndeajuns lui May și echipei care au avut grijă de mine într-un mod extraordinar. Sfatul meu pentru oricine: vaccinați-vă, dacă eu am putut la 90 de ani, și voi puteți”, a mai declarat Margaret Keenan.

Marea Britanie a comandat 40 de milioane de doze de vaccin, suficient pentru a vaccina 20 de milioane de oameni în prima fază, dar numai 800.000 vor fi disponibile în primul val de vaccinare, care a debutat marți. Până la finalul anului vor fi disponibile în total 4 milioane de doze. Vaccinul se administrează în două doze injectate la diferență de cel puțin 3 săptămâni una de cealaltă. Vor avea prioritate la vaccinare persoanele din categoriile cele mai vulnerabile precum vârstnicii de peste 80 de ani și personalul medical și de asistență socială.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE