Evenimentul Zilei > Actualitate > Moment comemorativ la Ambasada Franţei în Bucureşti. Sunt omagiate victimele atacurilor teroriste din Franţa
Moment comemorativ la Ambasada Franţei în Bucureşti. Sunt omagiate victimele atacurilor teroriste din Franţa

Moment comemorativ la Ambasada Franţei în Bucureşti. Sunt omagiate victimele atacurilor teroriste din Franţa

O manifestaţie pentru comemorarea victimelor atacurilor teroriste din Franţa, intitulată ntitulată "Je suis Charlie", are loc la Ambasada Franţei în Bucureşti, începând cu ora 14.

Zeci persoane au început să vină la ora 14 în faţa sediului ambasadei, cu hârtii pe care este scris mesajul "Je suis Charlie". Aceştia au depus lumânări şi coroane de flori în faţa clădirii.

Apelul pentru participarea la această manifestaţie a fost lansat pe Facebook de organizaţia românească Asociaţia România Franţa Amicale France Roumanie.

"În omagiu pentru victimele de la Charlie Hebdo şi pentru libertatea noastră de expresie, veniţi împreună cu noi, sâmbătă, 10 ianuarie, cu începere de la ora 14.00, în faţa Ambasadei Franţei la Bucureşti (Str. Biserica Amzei nr. 13-15, Sector 1). (…) Ne alăturăm de asemenea altor grupuri, organizaţii şi persoane care doresc să afirme 'Je suis Charlie'", se arată în mesajul postat pe pagina evenimentului.

Douăs prezece persoane au fost ucise în atacul terorist comis miercuri la redacţia publicaţiei Charlie Hebdo. Autorii atacului, fraţii Said şi Cherif Kouachi, au fost ucişi vineri de forţele de intervenţie franceze, la capătul unei misiuni de urmărire şi capturare ce a durat trei zile.