Prutul a inundat deocamdată mai multe grădini din satele Rediu şi Rădăuţi Prut, dar şi platforma drumului naţional DN 24 C, care face legătura între Rădăuţi Prut şi Miorcani.

„La aceasta oră, DN 24 C între Rădăuţi Prut şi Miorcani este inundat în zona podului de pe raza localităţii Rădăuţi Prut, în proximitatea bisericii. Echipajele ISU Botoşani au patrulat toată noaptea şi au monitorizat situaţia, fiind pregătite să intervină în orice moment”, a precizat Dorina Lupu.

De asemenea, pe timpul nopţii, pompierii, împreună cu lucrători ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Botoşani, ai Primăriei Rădăuţi Prut şi ai Administraţiei Bazinale de Apă Prut – Bârlad, au construit un dig de apărare artificial pe DN 29A, între Rădăuţi Prut şi Rediu, informează Agerpres.

În vreme ce echipele de intervenție se așteaptă la ce este mai rău, autoritățile locale par lipsite de griji. Primarul orașului Botoșani a plecat în concediu. Pe modelul din timpul pandemiei de coronavirus.

„Aşteptăm din păcate o viitură care va veni pe Prut din Ucraina. Va afecta judeţul Botoşani, iar situaţia nu este foarte bună nici în municipiul Botoşani, unde am avut câteva case inundate în intersecţiile şi zonele cu probleme”, a declarat Cosmin Andrei, viceprimarul oraşului Botoşani, la România TV.

Social-democratul Cosmin Andrei îl acuză pe primarul Botoşaniului, Cătălin-Mugurel Flutur, că a plecat în concediu.

„Domnul primar şi-a luat concediu în această săptămână şi este plecat, aşa cum a fost plecat când am avut situaţii grave cu infecţia cu coronavirus. Nu a fost prezent nici în mijlocul pandemiei, dar nu este nicio problemă. Ne descurcăm foarte bine şi fără domnia sa”, a spus viceprimarul din Botoşani.