Evenimentul Zilei > Actualitate > Moldova în alertă! Au închis toate granițele. Coronavirus lovește puternic
Moldova în alertă! Au închis toate granițele. Coronavirus lovește puternic

Moldova în alertă! Au închis toate granițele. Coronavirus lovește puternic

Moldovenii își închid granițele cu Europa. Oficialii de la Chișinău iau și ei măsuri dure pentu prevenirea extinderii noului coronavirus. De duminică se închid granițe și se anulează zboruri.

Comisia naţională extraordinară de sănătate publică din Republica Moldova a luat decizia de a suspenda zborurile spre Europa şi de a închide mai multe puncte de frontieră cu România şi Ucraina.

Astfel, Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Finanţelor vor asigura sistarea activităţii unor puncte de trecere a frontierei de stat pe segmentul de frontiera moldo-român şi moldo-ucrainean. De asemenea, Autoritatea Aeronautică Civilă va asigura sistarea curselor aeriene regulate cu Italia, Spania, Franţa începând de duminică, 15 martie 2020, ora 00:00.

Începând cu 16 martie, ora 00:00, vor fi sistate și cursele aeriene regulate cu Austria, Belgia, Cehia, Cipru, Germania, Irlanda, Marea Britanie, Polonia, Portugalia şi România. În plus, operatorii aerieni vor avea interdicţie să îmbarce călători care vin către Republica Moldova cu escală în Italia, Spania, Franţa, Germania, China, Iran şi Coreea de Sud.

Oricum, se mai pot îmbarca doar persoane cu cetăţenie moldovenească, excepţie făcând persoanele apatride şi cetăţenii străini cu domiciliu, reşedinţă sau permis de şedere în Republica Moldova.

Hotărârea mai prevede ca autorităţile publice locale şi administratorii localurilor de agrement, recreere, sălilor de sport, centrelor sportive, bazinelor de înot, teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte, muzeelor, etc., să sisteze activităţile, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, pâna la data de 1 aprilie. Toți operatorii de transport, privați sau de stat, mai trebuie să asigure igienizarea şi dezinfecţia vehiculelor după fiecare rută în staţiile terminus.

Până la 31 martie, întrunirile şi serviciile religioase organizate de toate cultele pe întreg teritoriului Republicii Moldova sunt interzise, cu excepţia înmormântărilor.

Sursa: Agerpres.ro