Evenimentul Zilei > Actualitate > Modificările aduse legilor Justiției, un alt subiect fierbinte pentru Coaliția de guvernare. Anunțul lui Ludovic Orban
Modificările aduse legilor Justiției, un alt subiect fierbinte pentru Coaliția de guvernare. Anunțul lui Ludovic Orban

Modificările aduse legilor Justiției, un alt subiect fierbinte pentru Coaliția de guvernare. Anunțul lui Ludovic Orban

Ludovic Orban, fost premier al României, a vorbit despre analiza care se poartă pe subiectul modificării legilor Justiției între partenerii de guvernare.

Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal (PNL), a vorbit, marți despre posibilitatea schimbării legilor Justiției. Fostul premier a explicat că nu vrea să intre în discuții pe fondul problemei. Dar a precizat că au loc discuții la nivelul Guvernării, proiectele vor fi prezentate în Parlament și se caută un numitor comun între partidele ce formează Coaliția aflată la putere.

„Proiectul de lege este supus unei îmbunătățiri. Forma care rezultă trebuie să fie o expresie a unui consens politic între toate formațiunile de coaliție. Față de forma actuală, toți acei specialiști pe care îi avem își vor prezenta punctele de vedere pe justiție. Nu vreau să intru deocamdată în probleme pe fond. Aceste modificări trebuie să se adopte.

Proiectele de lege trebuie să fie dezbătute, analizate, și să coincidă cu punctele de vedere comune. Este procedura de îmbunătățire a textului.” A spus președintele PNL, care a mai preiczat.

Fostul premier, precizări despre analiza făcută pentru modificarea legilor Justiției

„Aș vrea să nu prezentați această chestiune ca pe una polemică. Aceste modificări trebuie să fie adoptate prin procedura dezbaterii parlamentare. Proiectele de lege trebuie dezbătute. Este în procedura de îmbunătățire a textului. Sesizarea comisiei se poate face de președintele comisiei, de Guvern sau de către un grup parlamentar. Forma finală trebuie să respecte punctele de vedere de la toate partidele de coaliție. O să analizăm proiectul. Eu nu dau nici un pas înapoi”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban cere sancționarea politicienilor care nu poartă mască

Întrebat ce crede despre politicienii care nu poartă mască, Ludovic Orban a afirmat că polițiștii ar trebui să-și facă datoria în primul rând în privința lor.

„Din punctul meu de vedere Poliția trebuie să-i amendeze în primul rând pe oficialii care nu respectă legea. Se va aplica legea și la nivelul Parlamentului. Cine nu poartă mască o să fie sancționat. Ne gândim să introducem o prevedere în Parlament astfel încât cei fără mască să fie sancționați.”