Evenimentul Zilei > Social > Modificări BOMBĂ în învățământ! Ministrul a făcut ACUM anunțul cel mare. Va afecta pe TOȚI ELEVII
Modificări BOMBĂ în învățământ! Ministrul a făcut ACUM anunțul cel mare. Va afecta pe TOȚI ELEVII

Modificări BOMBĂ în învățământ! Ministrul a făcut ACUM anunțul cel mare. Va afecta pe TOȚI ELEVII

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a declarat, marți, într-un interviu pentru Realitatea.net că se lucrează la un proiect de modificare a structurii anului școlar 2019-2020.

Ministrul a precizat că se ia, de asemenea, în calcul scurtarea vacanței de vară.

„Saptamana trecuta, am regandit structura anului scolar. Este vorba despre structura anului scolar 2019-2020. Si cred ca sunt modificari importante. As vrea sa punem aceasta discutie, rezultatul ei in dezbatere publica, sa vedem care sunt reactiile. Dupa opinia mea, pare o regandire a structurii anului scolar ceva mai potrivita, atat pentru parinti, cat si pentru profesori”, a spus Ecaterina Andronescu, la Realitatea.net.

„…foarte multi parinti mi-au reprosat ca au luat vacanta copiii pe 21 decembrie, au avut vacanta pana in 15 ianuarie, o perioada ingrozitor de lunga, prea mult, dupa care mai au 3 saptamani de vacanta, se termina semestrul si incep, mai au inca o vacanta si semestrul urmator.

Dupa parerea mea, vacanta aceasta este mult prea lunga. Sau, daca o facem la fel de lunga, sa incercam sa inchidem altfel semestrul. In asa fel incat, dupa vacanta, copilul sa inceapa un alt semestru. Pentru ca altfel il zapacim. Trei saptamani sta acasa, a uitat, il cheama profesorul la scoala inca trei saptamani, ii incheie situatia, copilul este inca nereconectat la programul de invatamant dupa trei saptamani de vacanta” a mai precizat ministrul.

Întrebată dacă intenționează scurtarea vacanței de iarnă, Ecaterina Andronescu a confirmat:

„Vacanta de iarna, da. Si ne gandim sa organizam putin diferit semestrele pentru clasele 1-12. Sa aducem examenele din vara ceva mai devreme, evaluarea de la clasa a VIII-a si examenul de Bacalaureat, sa aiba si profesorii vacanta, ca noi tot le cerem, le cerem, dar trebuie sa le dam si vacanta”, a spus Andronescu.