Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > Mizele colosale ale realegerii lui Donald Trump
Mizele colosale ale realegerii lui Donald Trump

Mizele colosale ale realegerii lui Donald Trump

Alegerile americane din 3 noiembrie nu sunt despre Trump contra Biden, ci despre șansele de a opri noua revoluție mondială a Stângii.

Un editorial de Guy Milliere și Philippe Karsenty pentru Causeur, pe care l-am tradus pentru cititorii Evenimentului zilei.

Este foarte greu să găsești un articol favorabil lui Donald Trump în presa franceză. La fel de dificil găsești un articol care să descrie realitatea din Statele Unite sub președinția lui Trump.

Dar și mai dificil este să găsești un articol care să descrie într-un mod pertinent mizele alegerilor care îi opun pe Donald Trump și Joe Biden în acest 3 noiembrie 2020.

Din momentul în care Donald Trump și-a anunțat candidatura în 2015, toată presa franceză l-a descris pe acesta într-un mod negativ și insultător. Acest lucru nu a încetat de atunci.

Este important în acest context să restabilim realitatea, nimic altceva decât realitatea.

După patru ani, bilanțul său este departe de a fi atât de negativ cum o repetă comentatorii de pretutindeni.

În februarie 2020, cu puțin timp înainte de izbucnirea COVID-19, Statele Unite se aflau în cea mai bună situație economică pe care o cunoscuseră de mai bine de o jumătate de secol.

Imigranția clandestină era în cea mai mare parte oprită.

Salariiile creșteau fără ca țara să aibă inflație.

Minoritățile neagră și hispanică cunoscuseră, în trei ani, cea mai mare creștere a nivelului de trai de când există statistici.

Aceasta explică de ce proporția americanilor care afirmă astăzi că viața lor este mai bună decât cu patru ani în urmă se ridică la 56%. La sfârșitul președinției lui Obama, în octombrie 2012, această cifră era mai mică, de numai 45%.

Aceasta arată și de ce Donald Trump va primi anul acesta mai multe voturi de la afro-americani și hispanici decât în 2016.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE