Evenimentul Zilei > EVZ Special > Mitul „Regele-Playboy” a fost spulberat! CAROL al II-lea a IUBIT doar ȘASE FEMEI, iar pe trei dintre ele le-a luat și de navastă!
Mitul „Regele-Playboy” a fost spulberat! CAROL al II-lea a IUBIT doar ȘASE FEMEI, iar pe trei dintre ele le-a luat și de navastă!

Mitul „Regele-Playboy” a fost spulberat! CAROL al II-lea a IUBIT doar ȘASE FEMEI, iar pe trei dintre ele le-a luat și de navastă!

Ella, Maria, Ioana, Mirela, Elena și „Duduia” au fost singurele amoruri dovedite ale Regelui Carol al II-lea, alintat în epocă „Regele-Playboy”

„Prima iubire a viitorului rege s-a înfiripat în anul 1913, pe când Carol al II-lea avea 20 de ani, în persoana unei tinere bucureștence pe nume Ella Filliti. A fost mai curând un amor post-adolescentin, fără urmări. A doua iubire din viața lui a fost, în toamna lui 1916, o liceeană pe nume Maria Martini, fiica unei familii care locuia la poalele Dealului Cotrocenilor din București. Și apoi, repede, a urmat cea de-a treia poveste amoroasă, cu Ioana Lambrino, supranumită Zizi”, relatează istoricul Adrian Cioroianu.

După o actriță, a urmat o prințesă

„Al patrulea amor, pasager, a avut drept eroină o actriță din București, pe nume Mirela Marcovici. A urmat apoi a cincea poveste amoroasă, care ar fi trebuit să fie ultima: în martie 1921, Carol al II-lea s-a căsătorit cu Elena, fiica Regelui Constantin al Greciei – iar din această căsătorie s-a născut apoi unicul lor fiu, viitorul Rege Mihai. Numai că în viața lui Carol al II-lea a apărut ulterior și un al șaselea amor: anume Elena Lupescu, alintată Duduia, femeia care avea să-l marcheze nu numai pe Carol al II-lea, ci și viața țării”, continuă profesorul Adrian Cioroianu.

Timp de 28 de ani i-a fost fidel unei singure femei!

„Cei care spun că Regele Carol al II-lea a fost un rege-playboy par a pierde din vedere un detaliu important. Din momentul în care a cunoscut-o pe Elena Lupescu, în februarie 1925, și până la moartea sa, în aprilie 1953, Carol al II-lea i-a fost Duduii de o fidelitate, în fond, impresionantă. Cei doi s-au căsătorit în exil, în august 1949. Vreme de aproape 30 de ani, Elena upescu a fost singura femeie din viața lui Carol al II-lea”, susține istoricul Adrian Cioroianu.

Palmares amoros sub media națională!

„(…) Palmaresul amoros al acestui rege-playboy este mai curând modest: tot ce se poate reconstitui cu certitudine, dincolo de bârfe, sunt legăturile sale cu șase femei (…). Pe trei (Zizi Lambrino, Regina Elena și Elena Lupescu) dintre aceste șase femei Carol al II-lea chiar le-a luat de soție (!). Dat fiind că bărbații români, ca toți latinii, s-au lăudat adesea cu multele lor cuceriri, s-ar putea ca Regele Carol al II-lea să fie chiar puțin sub media națională a succeselor masculine!”, concluzionează istoricul Adrian Cioroianu.

Astfel de istorioare pot fi întâlnite în cartea „Cea mai frumoasă poveste. Câteva adevăruri simple despre istoria românilor”, apărută în 2013 la editura Curtea Veche.