Evenimentul Zilei > Politica > Mitropolia Olteniei vrea să execute Colegiul „Elena Cuza” din Craiova şi cere 200.000 de euro. Circa 700 de elevi riscă să fie evacuaţi
Mitropolia Olteniei vrea să execute Colegiul „Elena Cuza” din Craiova şi cere 200.000 de euro. Circa 700 de elevi riscă să fie evacuaţi

Mitropolia Olteniei vrea să execute Colegiul „Elena Cuza” din Craiova şi cere 200.000 de euro. Circa 700 de elevi riscă să fie evacuaţi

Caz incredibil în Craiova. Cei aproape 700 de elevi ai Colegiului Naţional "Elena Cuza" din Craiova riscă să fie evacuaţi de Mitropolia Olteniei, din pricina unui litigiu.

Mitropolia Olteniei a obţinut pe căi suspecte retrocedarea clădirii unde învaţă elevi ai claselor I-IV de la Colegiul "Elena Cuza", în anul 2007. Mai mult, Mitropolia a dat unitatea de învăţământ în judecată pentru a-i plăiti chiria pentru perioada în care nu s-a folosit de imobil, scrie Gazeta de Sud.

În urma unor discuţii avute de conducerea primăriei cu Mitropolia, aceasta din urmă acceptase să primească la schimb clădirile Şcolii "Odobeanu", iar situaţia părea rezolvată. Cu toate acestea, în data de 9 octombrie, un executor judecătoresc din Strehaia anunţa conducerea colegiului că are la dispoziţie zece zile pentru a elibera clădireaşi terenul, dar şi pentru a plăti cheltuielile de executare de 5.520 de lei, toate acestea potrivit unei cereri formulate în data de 15 septembrie de Parohia "Sfântul Ilie" din Craiova prin Mitropolia Olteniei.

Pe de altă parte, Mitropolia a precizat, prin purtătorul său de cuvânt, că nu ştie nimic despre executarea silită, lucru confirmat şi de primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu. În plus, Arhiepiscopia Craiovei a precizat că Mitropolia Olteniei nu a intenţionat nicioodată să evacueze elevii Colegiului Naţional "Elena Cuza", însă a recunoscut executarea silită, despre care a spus că face parte din procedurile judiciare prevăzute de lege pentru preluarea imobilului de către proprietar.

Edilul Craiovei a declarat că miercuri se va judeca suspendarea executării, fiind convinsă că primăria va câştiga procesul. Cu toate acestea, ea s-a arătat dispusă să plătească Mitropoliei Olteniei chiria pentru clădirea unde învaţă cei 700 de elevi. Este vorba de o chirie de 3.000 de euro pe lună, din momentul în care Mitropolia a obţinut retrocedarea clădirii, în anul 2007, datoria ridicându-se undeva la 200.000 de euro.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: