Evenimentul Zilei > International > Misterul morții unui român din Austria. Trupul a fost găsit la nouă metri sub apă
Misterul morții unui român din Austria. Trupul a fost găsit la nouă metri sub apă

Misterul morții unui român din Austria. Trupul a fost găsit la nouă metri sub apă

Un român fără adăpost din Austria a murit într-un lac din Salzburg. Trupul bărbatului a fost recuperat după 24 de ore de căutări.

Un român fără adăpost s-a înecat într-un râu din Salzburg. Bărbatul a fost găsit de autorități la nouă metri sub apă și a fost găsit după mai mult de 24 de ore de căutări, conform presei internaționale. O echipă de 20 de oameni a intervenit spre a recupera trupul românului.

Căutările au durat mai mult de o zi

Un român în vârstă de 67 de ani, care trăia pe străzile Austriei, a decedat după ce s-a înecat într-un râu din orașul Salzburg. Bărbatul a intrat în apele râului Salzach pentru a recupera poșeta unei femei.

Autoritățile au fost alertate și au demarat procedurile de căutare a bărbatului care, însă, nu a fost găsit decât după mai mult de 24 de ore. Corpul său a fost recuperat joi, 17 iunie, la ora 21.30 aproximativ, după ce acesta a fost identificat cu ajutorul unui dispozitiv sonar.

Trupul bărbatului se afla la nouă metri sub apă

Corpul bărbatului înecat a fost găsit în fața centralei electrice Kreuzbergmaut, iar, potrivit ultimelor informații, se afla la nouă metri sub apă. Autoritățile l-au identificat la o distanță de un km de locul în care românul a intrat în apă, conform declarațiilor lui Markus Gewolf, membru al echipei de salvare din Bischofshofen.

Cu ajutorul unei geamandure, corpul românului a fost recuperat, deși autoritățile s-au confruntat cu un nivel de vizibilitate foarte scăzut. 20 de persoane au intervenit pentru recuperarea trupului decedatului, conform ziarulromanesc.at.

Bărbatul român vindea ziare în orașul Salzburg, Austria.

Un alt român a fost la un pas de moarte

Un tânăr român aflat la muncă în orașul St. Polten, capitala statului federal Austria Inferioară, a fost transportat de urgență la o unitate medicală, miercuri, 16 iunie, în urma rănilor grave pe care le-a suferit ca urmare a unui accident la locul de muncă.

Bărbatul se ocupa cu lucrări de dragare, conform ultimelor informații.

Românul este în vârstă de 23 de ani și a fost prins sub un excavator. Împreună cu el se mai afla un coleg de muncă, la rândul său român, în vârstă de 31 de ani, care nu a fost, din fericire, leziuni.

Autoritățile au intervenit la fața locului cu o echipă medicală, care a preluat victima și a transportat-o de urgență la Spitalul de Stat Amstetten, cu elicopterul.

Cauzele accidentului în cauză nu au fost, încă, identificate, potrivit ultimelor informații.