Ce se întâmplă după ce mori? Această întrebare a fost pusă de mulți savanți și filosofi de-a lungul timpului. Deși știința și  medicina au descoperit mai multe mijloace prin care ne putem prelungi viața, totuși moartea rămâne inevitabila.

În momentul în care o persoană moare, există mai multe celule care continuă încă să trăiască, conform Daily Mail. 

În prezent, oamenii de știință fac studii asupra corpului omenesc pentru a cunoște detaliile și minutele care sunt ascunse de lumea reală. Ceea ce a ieșit la iveală sunt lucruri șocante, care au uimit lumea științei, potrivit  catchnews.com

Aceste patru procese, prin care trece trupul nostru după moarte, îți vor da furnicături pe șira spinării:

  1. Deși mulți credem că, după moarte, părțile corpului nu mai funcționează, oamenii de știință au descoperit că pielea continuă să trăiască o perioadă scurtă de timp după ce sufletul a părăsit trupul.
  2. După moarte, firele de păr și unghiile continuă să crească. Cu toate acestea, motivul din spatele acestui fapt este că pielea începe să se retragă pe măsură ce umiditatea începe să părăsească corpul.
  3. Procesul de digestie nu se oprește după moarte, din cauza bacteriilor din interiorul corpului, care rămân în viață și încă în modul de lucru.
  4. Conform studiilor recente efectuate pe un animal, s-a constatat că creierul nu se oprește imediat din lucru precum o inimă. Da, creierul continuă minutele de lucru după moarte. Potrivit publicației Live, unii oameni a căror inimă a încetat să mai bată pot descrie ce s-a întâmplat cu ei, odată ce inima lor a început să lucreze.

În primele secunde după moarte, oxigenul este rapid epuizat din organism, iar activitatea creierului încetează. Activitatea neuronilor se oprește, creierul încetează să mai transmită hormonii necesari diferitelor funcții ale corpului. Energia corpului este și ea epuizată, astfel că mușchii încep să se relaxeze – este valabil inclusiv pentru mușchii aparatului excretor care încetează să mai rețină urină și materiile fecale. 

Corpul începe să devină palid din cauza faptului că sângele nu mai circulă prin organism. Înainte de paloare însă, corpul capătă o culoare vineție din cauza stagnării sângelui. În următoarele 14-48 de ore, celulele încep să se deterioreze din cauza lipsei de energie iar calciul se scurge in mușchi și articulații, cauzând contracția acestora.

Despre momentul în care sufletul părăsește corpul, BJ Miller, medic la Universitatea din California, afirmă următoarele: „Am fost lângă oameni care stăteau de vorba cu familia lor, murind în mijlocul unei conversații. Și totul se întâmplă așa de ușor. Moartea este aproape superbă, banală. Doar ce au fost aici și acum au plecat. Există un moment în care este doar o chestiune de timp. Acesta e farmecul ei. Este frumusețea ei“, a spus medicul.

Miller consideră că momentul imediat după moarte ar trebui respectat, fiind o perioada a tranziției. „Este un moment atât de profund și uimitor în care vezi corpul că o cochilie, lipsită de sufletul acelei persoane“, spune el. „În acel moment al tranziției sunteți într-adevăr în legătură cu viață veșnică, pentru că viață continuă. Acea persoană a dispărut, dar procesul continuă“, a mai spus Miller.