Evenimentul Zilei > International > Misterioasa execuție a numărului 2 din Al-Qaida în Iran
Misterioasa execuție a numărului 2 din Al-Qaida în Iran

Misterioasa execuție a numărului 2 din Al-Qaida în Iran

Asasinarea, în inima Teheranului, a lui Abu Mohammed al-Masri, numărul 2 al Al-Qaida, la 7 august, nu a fost revendicată. Nici comentată de gruparea teroristă. Nici de SUA, care a fost comanditarul acțiunii, nici de Israel, care a executat-o.

Eliminarea lui Mohammed al-Masri, a avut loc chiar în ziua „aniversară” a atentatelor teroriste împotriva ambasadelor americane din Nairobi și din Dar es Salam din 1998.

Washington îl acuză pe Abdullah Ahmed Abdullah, alias Abu Mohammed al-Masri, că a jucat un rol principal în aceste sângeroase atentate.

Al-Masri a fost împușcat mortal în Teheran (Iran) în timpul unei misiuni secrete comandate de Washington și executată de agenți israelieni.

Fiica sa Miriam, văduva unuia dintre fii lui Osama bin Laden, care l-a însoțit, a fost, de asemenea, ucisă în operațiune, potrivit informațiilor furnizate de oficialii de informații americani.

Un anunț plin de necunoscute, negat de autoritățile iraniene, care nu a fost comentat de administrația americană sau de guvernul israelian. Tăcere și de partea Al-Qaida, de asemenea.

Acest cetățean egiptean a fost considerat unul dintre principalii executivi ai nebuloasei teroriste conduse de Ayman al-Zawahiri, succesorul lui Osama bin Laden , el însuși ținta zvonurilor despre moartea sa.

„Abu Mohammed al-Masri era un personaj care ocupa un grad foarte important în înaltul comandament al Al-Qaeda, subliniază Wassim Nasr, jurnalist la France 24 și specialist în mișcări jihadiste. „Acest locotenent al lui Ayman al-Zawahiri aparținea facțiunii egiptene a Al-Qaeda, cea mai influentă a grupului de la eliminarea lui Bin Laden”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE