New Delhi: Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, și soția sa, Melinda, care sunt căsătoriți de 27 de ani, au anunțat prin postările de pe Twitter, la începutul acestei luni, divorțul. Motivul din spatele divorțului lor este încă necunoscut, însă în ultima perioadă s-au construit diferite speculații în jurul acestei decizii.

Cu toate că aceștia au transmis pe 4 mai că după mult timp de gândire, au hotărât să divorțeze, oamenii au încercat să găsească motivul separării celor doi. Potrivit unui raport, traducătoarea chineză a lui Bill Gates,Zhe Shelly Wang, ar fi jucat un rol important în această separare.

Rapoartele susțineau că Wang avea o relație destul de strânsă cu Bill. La începutul acestei luni, Wang a lansat o declarație prin care a negat orice implicare în divorțul celor doi, după ce zvonurile au început să circule pe internet.

„Am crezut că zvonurile vor dispărea de la sine, dar nu mă așteptam ca acestea  să devină din ce în ce mai nebunești”, a scris Wang pe site-ul chinez de microblogging Weibo. „ În contextul divorțului Gates, unii oameni vicioși încearcă să denigreaze o chineză nevinovată”, a adăugat ea.

Afirmațiile lui Wang au fost susținute de prietenii ei pe rețelele de socializare. „Este o fostă colegă de-a mea, o fată foarte pură și o persoană pe care o admir. Nu cred că s-ar implica în căsătoriile altor persoane ”, ar fi scris un utilizator pe nume Li Donglei, într-o postare pe blogul său.

Cine este domnișoara Wang?

Zhe Shelly Wang, în vârstă de 36 de ani, este asociată cu Fundația Gates, cel mai mare trust caritabil privat din lume începând cu 2015. Ea a fost în centrul atenției după ce internauții au început să caute motivele divorțului cuplului.

Wang s-ar fi născut în Guangzhou și mai târziu s-a mutat în Statele Unite. Are o diplomă în afaceri la Universitatea Brigham Young și deținea și un restaurant în Utah. Conform biografiei sale, este cunoscătoare a limbilor chineză, franceză, germană, japoneză, coreeană, rusă și spaniolă.

Profilul ei LinkedIn, care este dezactivat acum, prezenta că înainte Wang a fost traducător pentru Institutul Monterey de Studii Internaționale, conferințe TED și, alături de Fundația Gates, a fost și traducător pentru Școala de Management Yale și Harvard Business School. Oamenii o numesc “super fata”, deoarece știe 6 limbi, poate zbura cu un avion și îi place să tragă.

Bill și Melinda vor continua să fie copreședinți și administratori ai Fundației Gates. Cuplul a spus că despărțirea lor nu va afecta munca fundației lor și că își vor continua munca comună asupra fundației, care finanțează programe în domeniul sănătății globale, educației și altor cauze, conform spuselor timesnownews.com.