Codruț Marta, cel care a fost șeful de cabinet al lui Sorin Blejnar în perioada când acesta a condus ANAF, a dispărut în data de 21 mai 2012 și din acel moment este de negăsit. Unul dintre cei care l-au văzut pentru ultima oară în viață pe Marta este omul de afaceri Elan Schwatzenberg, care la trei zile după dispariție a declarat la Parchetul General că și-a văzut amicul ultima oară chiar în ziua dispariției, la 21 mai, la Realitatea TV, pe care o deținea în acel moment.

Schwatzenberg era înregistrat ambiental

Prin prezentarea documentului, care demonstrează că omul de afaceri era monitorizat, Daniel Dragomir sugerează că insituțiile statului ar fi putut preîntâmpina dispariția lui Marta. „Conform documentului pe care vi-l prezint, Emilian Schwartzenberg s-a aflat până în data de 07.05.2012, orele 15.00, sub imperiul unui mandat de siguranță națională de o strictețe cruntă: interceptarea comunicațiilor telefonice din România și exterior și a email-urilor (inclusiv a email-ului de Monaco), accesul la locul de muncă / reședință / spațiile de cazare temporare pentru interceptări, accesul la toate sistemele informatice, interceptarea și înregistrarea comunicațiilor radio derulate într-o zonă de interes, interceptare și înregistrare audio-foto-video în mediul ambiental”, a scris Daniel Dragomir pe blogul său. El se întreabă dacă mandatul de interceptare a fost prelungit și după data de 7 mai 2012, în condițiile în care Marta a dispărut pe data de 21 mai. „Cum a fost posibil că Marta Codruț să dispară când măsurile de supraveghere erau atât de draconice, peste tot și oriunde? A avut Coldea SRL vreo implicare?”, se întreabă fostul ofițer SRI. 

Ar fi îngropat într-o pădure

Dezvăluirea lui Dragomir este cu atât mai importantă cu cât în primăvara anului trecut Alina Petre (foto), fosta noră a lui Virgil Măgureanu, a susținut că Marta ar fi fost asasinat și soarta sa a fost decisă la o masă în data de 10 martie 2012, la care au participat oamenii de afaceri Elan Schwatzenberg și Dragoș Dobrescu. „Atmosfera de la masă a fost tensionată din cauza acestor discuții, mai ales din momentul în care Dobrescu Dragoș a declarat că Marta Codruț trebuie să fie lichidat. Și a precizat că urmează să îngroape cadavrul într-o pădure, precizând textual: „Băi, ăsta acum se joacă cu noi? I-am dat mână liberă și el acum se apucă să ciripească? Gata, Codruț trebuie să dispară! Și știu și pădurea unde să-l îngropăm”, a spus Alina Petre într-un denunț depus la Parchetul General.

Întâlnirea despre care vorbește aceasta se petrecea în perioada în care Elan Schwatzenberg era monitorizat de SRI, inclusiv cu înregistrări ambientale, iar dacă fostă noră a lui Măgureanu spune adevărul, instituțiile statului puteau să preîntâmpine dispariția lui Codruț Marta și eventuala asasinare a acestuia. La numai două luni de la dispariția lui Marta, omul de afaceri Elan Schwatzenberg a plecat în Israel și de atunci autoritățile încearcă să îl aducă în România pentru a fi judecat într-un dosar de corupție, în care suspect era și Codruț Marta.