Miss Universe, de la moralitate la semi-nud | VIDEO

Miss Universe, de la moralitate la semi-nud | VIDEO

După 11 ani de pauză, România are şansa de a-şi desemna propria candidată pentru obţinerea titlului de cea mai frumoasă femeie din lume.

Concursul de anul acesta va avea loc în Bahamas şi se va desfăşura pe data de 23 august. În România, preselecţia va avea loc în zilele de 13 şi 14 iunie, la Băneasa Shopping City, când juriul va alege pe cea mai frumoasă dintre 24 de finaliste. Tinerele din întreaga ţară au posibilitatea de a se înscrie pe site-ul concursului www.missuniverseromania.com, până pe data de 11 iunie.

Finala concursului naţional va avea loc pe 27 iunie 2009, într-un show ce va fi transmis în direct de Televiziunea Română şi prezentat de Valentina Ionescu, iar unul dintre membrii juriului va fi câştigătoarea de anul trecut a competiţiei, reprezentanta Venezuelei, Dayana Mendoza, anunţă Mediafax.

Concurentele vor fi supuse mai multor probe, printre care şi aceea a prezentării costumului popular. Decisiv va fi pentru juriu interviul de personalitate, în cadrul căruia fiecare candidată va trebui să îşi pună în valoare farmecul personal, încrederea în sine, abilitatea de comunicare, dar şi relevanţa informaţiilor furnizate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Punctajul final, în urma căruia va fi aleasă câştigătoarea titlului Miss Universe România 2009, se va calcula din procente egale de 50% provenite din notele acordate de juriu şi public, prin televoting.

La început a fost "Concursul Internaţional de Trăsături Fizice"

Titlul "Miss Universe" a fost acordat, pentru prima dată, în anul 1926, în oraşul Galveston, Texas, USA, căştigătoarei primei ediţii a "Concursului Internaţional de Trăsături Fizice". Aceasta a fost Miss Franţa.

Prima româncă înscrisă la concursul de la Galveston a fost bucureşteanca Magda Demetrescu, câştigătoarea titlului Miss România în anul 1929. Aceasta a obţinut atunci locul şase, a primit 100 de dolari şi un ceas brăţară. Candidata ideală - frumoasă şi cuminte

Pe atunci, condiţiile de participare la concurs făceau referire atât la vârsta candidatelor, cât şi la statutul moral şi social al acestora. Astfel, pretendenta la titlu trebuia să aibă cetăţenie română şi vârsta cuprinsă între 17 şi 25 de ani, "să nu fie, nici să nu fi fost căsătorită, să locuiască la părinţi, la rude, sau, dacă trăiesc singure, să aibă o profesiune cinstită şi mijloace de trai onorabile".

Astfel, erau excluse din concurs "artistele de teatru, cinema, variétés şi manechinele".

În 1965 a fost introdusă proba costumului de baie, rămasă până în prezent favorită în concurs.

Daniela Nane şi Roberta Anastase, frumuseţea românească în lume

Printre ultimele participări româneşti la prestigiosul concurs de frumuseţe  s-au numărat şi cea a actriţei Daniela Nane sau a preşedintei Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

De-a lungul istoriei concursului, 33 de ţări s-au bucurat de şansa de a oferi pe cea mai frumoasă femeie din lume. Cele mai multe câştigătoare, şapte, au aparţinut Statelor Unite, urmate, la egalitate, cu câte cinci câştigătoare, de Venezuela şi Puerto Rico.

CITIŢI ŞI: Miss România are 80 de ani