Evenimentul Zilei > Politica > Misiune IMPORTANTĂ a premierului Viorica Dăncilă la Bruxelles. Ce va discuta cu secretarul general al NATO
Misiune IMPORTANTĂ a premierului Viorica Dăncilă la Bruxelles. Ce va discuta cu secretarul general al NATO

Misiune IMPORTANTĂ a premierului Viorica Dăncilă la Bruxelles. Ce va discuta cu secretarul general al NATO

Premierul României, Viorica Dăncilă va efectua timp de două zile, miercuri şi joi, o vizită oficială la Bruxelles. Pe agenda delegaţiei române din care fac parte ministrul de externe, Teodor Meleșcanu, ministrul apărării, Gabriel Leș, ministrul economiei, Niculae Bădălău, ministrul pentru afaceri europene, George Ciamba, ministrul interimar al transporturilor, Rovana Plumb și ministrul culturii, Daniel Breaz, figurează mai multe întâlniri foarte importante cu înalţi demnitari europeni. De asemenea, premierul Viorica Dăncilă de va întâlni şi cu secretarul general al NATO la cartierul general al organizației.

Astfel, Dăncilă va avea o întrevedere bilaterală cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, la sediul Cartierului General al NATO din Bruxelles, „cu scopul trecerii în revistă a principalelor subiecte aflate pe agenda NATO, cu accent pe temele de interes pentru România și pe contribuțiile țării noastre la implementarea politicilor și deciziilor aliate”, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, potrivit newsteam.ro

Pe parcursul celor două zile, Dăncilă va participa și la ceremonia oficială dedicată Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, organizată de Congresul Evreiesc European, sub patronajul președintelui Parlamentul European, Antonio Tajani, precum și întrevederea premierului român cu președintele Comitetului Economic și Social European, Luca Jahier.

De asemenea, Dăncilă va participa la o reuniune a socialiștilor europeni.

Premierul va mai prezenta prioritățile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene în cadrul sesiunii plenare a Comitetului Economic și Social European (CESE) și va participa, de asemenea, alături de înalți oficiali europeni și membri ai Guvernului României, la vernisajul expoziției de fotografie și concertul dedicat debutului Președinției române la Consiliul UE.