Evenimentul Zilei > Politica > Mișcarea Populară se relansează
Mișcarea Populară se relansează

Mișcarea Populară se relansează

Fostul președinte Traian Băsescu va anunța azi, sau mâine, înscrierea oficială în PMP, iar sâmbătă, la Sinaia, va avea loc un Consiliu Național la care se va discuta politica de alianțe a acestei formațiuni.

 Băsescu însuși a spus că se va înscrie în partid până în 10 octombrie. „Îmi pun toată nădejdea și energia în reușita acestui partid în care, către sfârșitul lunii sau în prima decadă a lunii octombrie, mă voi înscrie și eu”, a declarat Băsescu la mijlocul lui septembrie.

PMP caută aliați

Sâmbătă, la Sinaia, Consiliul Național al PMP – din care fac parte circa 100 de persoane, repsectiv președinții organizațiilor județene și membrii Comitetului Executiv – va pregăti și Congresul partidului, care va avea loc probabil pe 24 octombrie și unde se discută că Băsescu ar putea fi ales președinte. „Eu nu am luat decizia de a fi președintele partidului, pentru că obiectivul meu este să construiesc un partid, plecând de la experiența pe care o am, ceea ce nu înseamnă că neapărat trebuie să fiu autoritatea executivă zero a partidului, este suficientă și autoritatea politică pe care o am”, a precizat, recent, fostul președinte. În ceea ce privește viitoarele alianțe ale PMP, deocamdată a venit doar un refuz din partea M10, printr-o postare pe Facebook a lui Adrian Papahagi, care a susținut că acest partid nu va colabora nici cu PMP, nici cu altă formațiune.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.