Evenimentul Zilei > Politica > Mișcarea disperată făcută de Liviu Dragnea! Ce SMS le-a trimis tuturor parlamentarilor PSD
Mișcarea disperată făcută de Liviu Dragnea! Ce SMS le-a trimis tuturor parlamentarilor PSD

Mișcarea disperată făcută de Liviu Dragnea! Ce SMS le-a trimis tuturor parlamentarilor PSD

Toți parlamentarii PSD au fost convocați prin SMS de liderul partidului, Liviu Dragnea, pentru citirea moțiunii de cenzură împotriva lui Sorin Grindeanu și Guvernul condus de acesta.

SMS-ul, trimis vineri aproape de miezul nopții, îi anunță practic că prezența la votul de duminică este obligatorie. "Dragi colegi, vă rog mult să ne mobilizăm şi DUMINICĂ (18 iunie), ora 15.00 să facem cu toţii un efort şi să ne întâlnim în şedinţa de grup de la CDEP, pentru semnarea moţiunii de cenzură! Va urma BPR la ora 16.00 iar la ora 16.30 vom avea plen reunit, în cadrul căruia se va citi textul moţiunii. La final vom avea o întâlnire comună – parlamentari şi preşedinţi de organizaţii judeţene, într-o locaţie ce urmează a fi comunicată ulterior. Prezenţa obligatorie!", se arată în mesajul transmis parlamentarilor, obţinut de News.ro. 

Moțiunea de cenzură, mutată duminică

Mihai Fifor, liderul senatorilor PSD a declarat, vineri seară, că moțiunea de cenzură pregătită de partid va fi prezentată duminică, în plenul reunit al celor două camere. 

Parlamentul va fi convocat duminică pentru citirea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. Mihai Fifor a declarat că acțiunile lui Sorin Grindeanu și Victor Ponta, în calitate de „foști membri ai partidului”, sunt ilegale și că, în aceste condiții, Parlamentul va fi convocat duminică pentru citirea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.

Moțiunea va fi citită la ora 16:30, în plenul Parlamentului. La ora 15:00 vor avea loc ședințele grupurilor parlamentare, apoi ședințele Birourilor Permanente.

„Duminică, de la ora 16.30, se va citi moţiunea de cenzură. La ora 15 vor avea loc şedinţe de grup, la 16.30 şedinţa de plen reunit când va fi citită moţiunea de cenzură. Nu putem rămâne impasibili la ceea ce se întâmplă. Parlamentul trebuie să reacţioneze. E ilegal şi neconstituţional ca doi membri de partid să preia puterea în România. Vrem să citim moţiunea de cenzură duminică, iar în timp cât mai scurt România să devină o ţară care să fie condusă de un Guvern legitim. Sunt discuţii pe care preşedintele partidului le poartă şi detaliile vor fi date de preşedintele partidului. Vom lua decizia în cursul zilei de mâine în privinţa faptului de a ataca în centencios administrativ”, a declarat Fifor.