Reprezentantul special al președintelui Rusiei pentru Orientul Apropiat a declarat săptămâna aceasta că prințul Mohammed are dreptul deplin la tron ​​după ce regele Salman în vârstă de 82 de ani ar trece în neființă.

"Desigur, ne opunem interferențelor. Națiunea saudită și liderii saudiți trebuie să trateze aceste probleme în mod independent ", a declarat ministrul adjunct de externe al Rusiei, Mihail Bogdanov, într-un interviu acordat săptămâna aceasta.

"Regele a decis și nici măcar nu-mi imaginez pe ce bază cineva din America ar interveni în astfel de chestiuni și va decide cine ar trebui să domnească  în Arabia Saudită – acum sau în viitor. Aceasta este chestiune internă saudită ", a declarat acesta.

Membri importanți ai forului legislativ american consideră că prințul  saudit este cel responsabil de asasinarea jurnalistul Jamal Khashoggi și susțin faptul că serviciile secrete americane ar avea probe în acest sens.

Autoritățile din Arabia Saudită au negat în mod repetat orice implicare în moartea acestuia și afirmă faptul că Jamal Kassougi fost ucis de agenți guvernamentali în încercarea de a-l aduce înapoi pe acesta în regat.

Autoritățile de la Moscova au declarat că acceptă versiunea oficială saudită a povestirii.

De momentul în care regele Salman l-a numit pe prințul Mohammed succesorul său și acesta a devenit conducătorul de facto al regatului saudit, Moscova și-a consolidat legăturile cu Arabia Saudită. Cele două țări și-au coordonat eforturile de limitare a producției de petrol pentru a menține prețurile combustibilului în limitele convenite de  către OPEC.

Putin urmează să efectueze o vizită de stat în Arabia Saudită în anul 2019.

 

Te-ar putea interesa și: