Evenimentul ZileiSportMirel Rădoi, selecționerul care trebuie să producă o nouă minune

Mirel Rădoi, selecționerul care trebuie să producă o nouă minune

Mirel Rădoi, selecționerul care trebuie să producă o nouă minune
Antrenorul naționalei de tineret va fi promovat la echipa mare, fiind cea mai la îndemână soluție pentru oficialii Federației Române de Fotbal. Misiunea: să ducă prima reprezentativă la Euro

Mirel Rădoi va deveni antrenorul naționalei României, la 38 de ani. Anunțul va fi făcut, astăzi, de oficialii Federației Române de Fotbal, după ce va fi îndeplinită formalitatea validării de către membrii Comitetului Executiv. Astfel, fostul căpitan al Stelei va face pasul către cea mai importantă misiune din cariera de tehnician.

S-a relansat la tineret

Cu un început dezastruos pe banca celor de la FCSB, formație pe care a antrenat-o în 2015 și de care s-a despărțit după ce s-a certat cu nașul său de cununie, Gigi Becali, Mirel s-a relansat pe banca naționalei de tineret. „Tricolorii” mici au ajuns la Euro 2019, după o absență de 21 de ani, și au făcut furori în Italia și San Marino. S-au calificat în semifinale, acolo unde au fost eliminați de Germania, scor 2-4.

Vrea să participe și la Jocurile Olimpice

Obiectivul noului selecționer este să califice România la Campionatul European din 2020. Misiunea este extrem de dificilă, ținând cont că „tricolorii” formează la ora actuală un grup debusolat, fără mari calități. Naționala va juca în luna martie a anului viitor în Islanda, și dacă va trece de nordici va da peste Ungaria sau Bulgaria în finala play-off-ului. Mirel a pus o condiție esențială în discuția avută cu președintele Răzvan Burleanu. El vrea să participe cu naționala de tineret la Jocurile Olimpice de la Tokyo – 2020.

La marele eveniment sportiv va fi un moment istoric pentru „tricolorii” mici, care n-au mai ajuns la acest nivel din 1964. Favorit să-i ia locul lui Rădoi la reprezentativa de tineret este Marius Măldărășanu, tehnicianul echipei Metaloglobus București, din Liga a 2-a. Contracandidatul lui „Măldă” este, mai nou, Adrian Mutu.


Accesează: