Evenimentul Zilei > Sport > Mirel Rădoi primește un sprijin nesperat: „Am toată încrederea în el”
Mirel Rădoi primește un sprijin nesperat: „Am toată încrederea în el”

Mirel Rădoi primește un sprijin nesperat: „Am toată încrederea în el”

Selecționerul României, Mirel Rădoi, este tot mai contestat după prestația echipei naționale de fotbal. Totuși, acesta a primit un sprijin nesperat, venit de la nivel înalt.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, vineri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv, că în ciuda rezultatelor slabe ale echipei naţionale, ar fi corect şi moral ca Mirel Rădoi să continue pe banca tehnică a primei reprezentativei şi să conducă şi selecţionata de tineret la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Ca preşedinte al federaţiei, eu am toată încrederea în Mirel Rădoi să continue. E moral ca Mirel Rădoi să continue ca selecţioner, pentru că este un simbol al generaţiei tinere de antrenori. De asemenea, nu trebuie să uităm de succesul lui de anul trecut cu naţionala de tineret. De aceea consider că ar fi corect şi moral ca Mirel Rădoi să continue şi să stea pe banca tehnică a primei reprezentative, dar şi la Jocurile Olimpice. Este un antrenor integru, iar pentru noi, ca federaţie, integritatea a fost un element extrem de important.

Mirel este un tip luptător, a fost ca jucător şi este şi ca antrenor, aşa că nu cred că el şi-ar dori să renunţe. În acelaşi timp nu e un antrenor care să se agaţe de un contract, de anumite clauze, ceea ce este de apreciat. Am văzut şi declaraţia domnului Gheorghe Hagi care a spus că Mirel Rădoi trebuie să continue. Din 2014 relaţia dintre FRF şi clubul domnului Hagi a fost una foarte bună şi vedem acest lucru la nivelul selecţiilor”, a afirmat el.

Burleanu nu e supărat pe Mirel Rădoi

În acelaşi timp, preşedintele a menţionat că nu şi-a revenit după ratarea calificării la Campionatul European de anul viitor. „Nu mi-a trecut supărarea după ratarea calificării pentru că nu e o supărare, o dezamăgire care să îţi treacă aşa repede, mai ales când pui suflet şi când ai şi foarte multă încredere”, a spus oficialul FRF.

Întrebat care ar fi soluţiile pentru ca fotbalul românesc să obţină iar performanţe notabile, Burleanu a răspuns: „Fotbalul românesc are nevoie de infrastructură, de investiţii la nivelul cluburilor şi apoi de o politică la copii şi juniori coerentă. Dacă unul dintre aceste elemente lipseşte, atunci nu ai cum să produci performanţă”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.