Evenimentul Zilei > Actualitate > Mircea Lucescu, PRIMA REACȚIE după ce i s-a cerut DEMISIA de la naționala Turciei: „Trăiesc aici şi nu sunt departe de fotbalul turcesc!”
Mircea Lucescu, PRIMA REACȚIE după ce i s-a cerut DEMISIA de la naționala Turciei: „Trăiesc aici şi nu sunt departe de fotbalul turcesc!”

Mircea Lucescu, PRIMA REACȚIE după ce i s-a cerut DEMISIA de la naționala Turciei: „Trăiesc aici şi nu sunt departe de fotbalul turcesc!”

Mircea Lucescu (73 de ani) nu traversează o perioadă bună la cârma naționalei Turciei, cu care a retrogradat în Liga C. Românul a reacționat după ce i s-a cerut demisia.

„Il Luce” a reacționat nervos la adresa jurnaliștilor turci, dar a lăsat loc de interpretare că este dispus să părăsească banca tehnică a naționalei „Semilunei”. Recent, în Liga Naţiunilor, Turcia a pierdut pe teren propriu cu Suedia, 0-1, rezultat care i-a atras valul de critici celui mai titrat antrenor român. Mâine, de la ora 19:30, Turcia întâlnește Ucraina într-un „amical” la Antalya, iar acesta ar putea fi ultimul meci al lui Mircea Lucescu ca selecționer al turcilor.

Garantează cineva pentru jucătorii de la cluburile din ţară că pot aduce experienţa necesară la naţională? Cenk nu joacă regulat la Everton, iar Burak, alternativă în atac, este exclus din calcule la echipa lui. Ar fi etic să apelez la un astfel de fotbalist?

Lumea ignoră că noi am intrat în Liga B pe la coada plutonului, având ca adversari două sfert-finaliste de la ultimul Mondial. I-am bătut pe suedezi cu 3-2 în deplasare, dar ei au avut determinare şi şi-au luat revanşa. Să nu uităm cum l-am descoperit la trialurile făcute pe Zeki Çelik, din liga a 2-a, care acum e titular ca fundaş dreapta şi s-a transferat la Lille.

Trăiesc aici şi nu sunt departe de fotbalul turcesc. Dorm de luni întregi la Riva. Cât au stat plecaţi din ţară cei de dinaintea mea?”, a declarat Mircea Lucescu pentru cotidianul Milliyet.