Evenimentul Zilei > Sport > Mircea Lucescu, lovit de un mare ghinion imediat cum a ajuns în România. Evenimentul pe care antrenorul nu-l va rata sub nicio formă
Mircea Lucescu, lovit de un mare ghinion imediat cum a ajuns în România. Evenimentul pe care antrenorul nu-l va rata sub nicio formă

Mircea Lucescu, lovit de un mare ghinion imediat cum a ajuns în România. Evenimentul pe care antrenorul nu-l va rata sub nicio formă

Mircea Lucescu s-a îmbolnăvit de coronavirus chiar la câteva zile după ce a revenit din Ucraina în România. Antrenorul și soția sa, Neli, sunt vaccinați și nu avuseseră probleme de la începutul pandemiei.

Mircea Lucescu a venit în România, după ce a plecat din Iadul care a fost declanșat de Vladimir Putin în Ucraina. Tehnicianul celor de la Dinamo Kiev se află într-o pauză forțată, pentru că această ediție a campionatului a fost întreruptă. Între timp, „Il Luce” s-a îmbolnăvit de coronavirus, dar chiar și așa, are de gând să participe la un eveniment mare pentru formația Rapid. Cu care a câștigat titlul de campion în anul 1999.

Mircea Lucescu s-a îmbolnăvit de coronavirus, dar merge în Giulești

Sâmbătă, 26 martie 2022, de la ora 20:30, giuleștenii își vor inaugura noua arenă, într-o partidă amicală contra celor de la Politehnica Timișoara.

Mircea Lucescu a povestit că s-a îmbolnăvit de coronavirus chiar când a revenit în țară. Timp de doi ani nu a avut probleme, chiar dacă a umblat foarte mult și a intrat în contact cu diverse persoane. „Am făcut COVID și eu, și nevastă-mea. Doi ani n-am făcut, cu 50 de oameni în jurul meu, plecat în atâtea locuri și când am venit acasă m-am îmbolnăvit. Sunt bine, însă… A fost o formă ușoară, sunt vaccinat de două ori, a treia oară realmente n-am apucat, azi e ultima zi de stat în casă, mâine ies și sâmbătă voi fi pe stadionul Giulești”, a afirmat Mircea Lucescu pentru fanatik.ro.

Început boem la Rapid, „Il Luce” căuta un teren pentru antrenament

Antrenorul și-a amintit de perioada grea pe care a avut-o la început, în Giulești. „Îmi aduc aminte de perioada aia… ’97, ’98, ’99… Când am luat echipa în vara lui ’97 umblam prin tot Bucureștiul și prin toate mahalalele să găsim un loc de antrenament.

Pe la Pasteur, pe la Pantelimon… și pe la Snagov… până când am găsit… George a făcut… George Copos… a făcut baza aia minunată… în trei luni a făcut baza… care acum a ajuns vai de mama ei, nu se poate așa ceva, trebuie găsită calea să fie înapoiată Rapidului.

Îmi aduc aminte ce iarnă grea am avut în ’97 – ’98, cum curățam toți terenul la lopată… am făcut rost de prelată… trăgeam la ea cu toți ceilalți… Rapid era o echipă așa… muncitorească… (râde) … toată lumea participa la toate muncile… chiar și suporterii ajutau când era cazul…

„Mi-a luat urma Răzvan și a dus mai departe asocierea Lucescu – Rapid”

Eu am venit atunci cu foarte mult entuziasm, am găsit la Rapid oameni, la club, jucători, suporteri, care își doreau foarte mult să facă performanță. A fost o perioadă foarte frumoasă, foarte intensă, n-am făcut decât să ajut să redevină Rapid ce fusese cu mult timp înainte. O echipă foarte iubită, foarte respectată, cu un fotbal foarte bun.

După care eu am plecat, mi-am văzut de drumul meu, mi-a luat urma Răzvan și a dus mai departe asocierea Lucescu – Rapid”, a mai afirmat Lucescu. Istoria Rapidului include și istoria familiei Lucescu… Familia Lucescu face parte din istoria Rapidului, a însemnat o etapă importantă din istoria Rapidului.