Evenimentul Zilei > Politica > Mircea Dușa, despre Ardeal: „Este grav ca unii să vorbească în campania electorală de separare”
Mircea Dușa, despre Ardeal: „Este grav ca unii să vorbească în campania electorală de separare”

Mircea Dușa, despre Ardeal: „Este grav ca unii să vorbească în campania electorală de separare”

Ministrul Apărării Naţionale a declarat, răspunzând unei întrebăria jurnaliștilor, că nu crede că există pericolul ruperii Ardealului.

"Nu cred că există un asemenea pericol. Cred că este grav ca unii să vorbească în campania electorală de separare. Am insistat mult pe acest subiect: românii şi-au dat viaţa – şi mai ales Armata Română – pentru a crea premisele unirii de la 1918. (…) Eu nu cred că românii şi înaintaşii noştri şi-au dat viaţa pentru ca cineva să vină astăzi să ne spună că ardelenii doresc o separare. Nu. Ardelenii îşi doresc şi eu personal îmi doresc o Românie mare, o Românie puternică, în care fiecare cetăţean să se simtă bine şi să trăiască decent”, a precizat Mircea Duşa, care este şi liderul PSD Harghita, la o conferință de presă la Alba Iulia.

Întrebat ce înţelege printr-o Românie mare, Mircea Duşă a răspuns că se referă la o ţară puternică din punctul de vedere al securităţii naţionale.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, candidatul ACL la prezidenţiale, a spus, în mai multe rânduri, că au existat acuzaţii la adresa sa că ar vrea să rupă Ardealul din partea adversarilor politici. El a calificat astfel de acuzaţii ca fiind "cretinisme", menţionând că a susţine astfel de lucruri "de dragul câtorva voturi" nu este admisibil.