Cei doi inculpaţi, Marian Căpăţână şi Mircea Băsescu, suspectaţi de trafic de influenţă, au fost aduşi de dimineaţă la Curtea de Apel Constanţa. Şedinţa în care s-a judecat contestaţia, începută cu întârziere, a ţinut aproape o oră. În opinia avocatului Nelu Taşcă, DNA ar fi prezentat aceleaşi concluzii, „lipsite de argumente”, pentru menţinerea lui Mircea Băsescu în stare de arest, apărătorul apreciind în continuare că fratele preşedintelui este încarcerat nelegal. În plus, el a formulat excepţii cu privire la „neregularitatea” actului se sesizare în sensul că „ nu sunt descrise locul şi data săvârşirii faptei dar şi aspecte legate de autencitatea probelor”

Avocaţii cer revocarea arestării preventive a lui Mircea Băsescu

Potrivit avocatului Nelu Taşcă, în ultimul cuvânt, Mircea Băsescu a cerut magistraţilor să i se se dea dreptul de a studia şi asculta înregistrările depuse la dosarul cauzei de membrii familiei lui Bercea Mondial, de care nu a beneficiat până acum. Avocaţii au solicitat revocarea măsurii de arest preventiv. Ca de fiecare dată, procurorii DNA au invocat că opinia publică ar fi „oripilată” dacă Mircea Băsescu ar fi lăsat în libertate. „Opinia publică nu este un argument legal, legea trebuie să fie lege pentru toţi cetăţenii, să beneficieze şi de drepturi dar şi de libertăţi” a comentat apărătorul.

„Nu am uzat de starea de sănătatea precară a lui Mircea Băsescu”

Vizibil slăbit, la ieşirea din Palatul de Justiţie, Mircea Băsescu s-a împiedicat de scările dubei în care urma să urce, şi a căzut. „Probabil că a căzut din cauza căldurii. Nu am uzat de starea dânsului de sănătate deşi are patru baypassuri (coronariene), are o stare de sănătate destul de precară datorită afecţiunilor cardiace, de 12 ani de zile. Dar nu am abuzat niciodată de aceste subterfugii, să le spunem aşa. Pentru că nu am crezut niciodată că doar starea de sănătate poate argumenta judecarea acestuia în stare de libertate. Avem argumentele legale”, a spus la final avocatul Nelu Taşcă.

Decizia Curţii de Apel Constanţa va fi definitivă. Dacă se va admite contestaţia lui Mircea Băsescu, judecătorii vor stabili dacă va fi pus sub control judiciar sau în arest la domiciliu.