Evenimentul Zilei > Social > „Miorița” de Lehliu-Gară: trei ciobănași au ucis un fotbalist cu briceagul de tăiat miei
„Miorița” de Lehliu-Gară: trei ciobănași au ucis un fotbalist cu briceagul de tăiat miei

„Miorița” de Lehliu-Gară: trei ciobănași au ucis un fotbalist cu briceagul de tăiat miei

Curtea de Apel Bucureşti a rămas în pronunţare cu privire la cererile de plasare în arest la domiciliu a trei tineri din Călăraşi care, în 2015, au ucis un fotbalist cu şapte lovituri la un club de fiţe din Lehliu-Gară.

Fraţii Ionuţ şi Lucian Tudor şi Samuel Milea au cerut clemenţă judecătorului Dorel Matei ca să le înlocuiască arestul preventiv cu măsura arestului la domiciliu, pentru a petrece câteva luni cu familia înainte să meargă ani grei la închisoare.

 La prima instanţă, primul a primit 22 de ani cu executare, iar ultimii doi câte 12 ani, după ce în anul 2015 s-au îmbătat tustrei cu două carafe de vin, au mers la discoteca din Lehliu-Gară, s-au luat la bătaie cu fotbalistul Ioan Coroian, iar Ionuţ Tudor l-a ucis cu şapte lovituri de cuţit. „Noi avem sute de oi, vaci, porci…În maşină obişnuiam să avem un cuţit pe care îl foloseam la tăiatul oilor. În seara respectivă s-a nimerit să iau pe mine geaca în buzunarul căriea se afla cu- ţitul, care era stil briceag”, a spus Ionuţ Tudor, cel care a comis crima.

„Tăiaţi porci cu briceagul?”, a întrebat, ironic, judecătorul. „Era un briceag mai mare…Îmi pare rău de situaţia în care s-a ajuns. Mă gândesc la familia victimei şi la familia mea, mă gândesc şi la mine, că îmi irosesc viaţa”, a răspuns tânărul. „Îmi place formularea aceasta, s-a ajuns! E ca şi cum ai spune afară plouă. Niciodată nu e o vină personală”, l-a apostrofat magistratul. „Nu am avut nicio secundă intenţa să îl ucid. A fost o reacţie spontană. Nu am realizat în ce situaţie gravă se află”, a mai spus Ionuţ Tudor.

Cum s-au petrecut faptele

Fratele său, Florian Tudor, a relatat cum s-au desfăşurat faptele: „Am intrat în discotecă cu ceilalţi doi. Victima l-a văzut pe fratele meu, l-a pupat şi a zis: ce faci frăţioare, când te-ai liberat? Eu cu Milea am intrat şi căutam o masă. După câteva minute m-am întrebat unde este fratele meu şi am ieşit în holul discotecii, unde l-am văzut pe fratele meu ghemuit, curgându-i sânge din gură. În spatele bodyguarzilor era victima care îi împingea încercând să-l mai lovească. (…) Victima era deja afară când am început să ne batem toţi patru. La un moment dat a căzut şi eu i-am mai dat doi pumni. Când m-am ridicat am văzut că am mâinile pline de sânge şi reflexia cuţitului fratelui meu. Şi eu am avut cuţit, dar nu l-am folosit. Avem sute de oi, vaci, porci”.

Avocata l-a întrebat pe Florian Tudor ce l-a determinat să acţioneze violent. „Am reacţionat violent datorită primei altercaţii şi eram într-o stare emoţională deosebită văzând că fratele meu e plin de sânge. Nu era mare disproporţia dintre noi şi victim, noi trei la un loc aveam greutatea victimei. Victima a sărit afară la bătaie. Victima a fost coleg de cameră cu fratele meu în penitenciar şi s-a liberat cu şase luni înainte. Nu înţeleg de ce a avut victima a avut un comportament agresiv”

Condamnări pe fond între 12 şi 22 de ani de închisoare

 Tribunalul Călăraşi l-a condamnat pe Ionuţ Tudor la pedeapsa de 22 de ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, în timp ce co-autorii lui, Florian Tudor şi Samuel Milea, au primit câte 12 ani de închisoare. Victima lor, Ioan Coroian, fusese încarcerat şi el pentru infracţiunea de loviri şi alte violenţe şi furt calificat. După eliberare Ioan Coroian a jucat la mai multe echipe din Liga a 5-a şi era cunoscut ca având legături cu lumea interlopă. După ce a fost înjunghiat de şapte ori – patru lovituri de cuţit în zona feselor, una în piept, una în gât şi una în tâmplă – Ioan Coroian a mai trăit şase minute.

7 lovituri de cuțit i-a aplicat Ionuț Florian Tudor fotbalistului, care a mai trăit șase minute

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: