Evenimentul Zilei > Justitie > Miorița 2. Scandal mortal între ciobani. SCENE DE GROAZĂ în Masivul Retezat
Miorița 2. Scandal mortal între ciobani. SCENE DE GROAZĂ în Masivul Retezat

Miorița 2. Scandal mortal între ciobani. SCENE DE GROAZĂ în Masivul Retezat

La o stână din zona Şaua Paltina, masivul Retezat, mai mulţi ciobani s-au luat la bătaie. La fața locului a fost necesară intervenția jandarmilor montani și a salvamontiștilor pentru salvarea victimelor.

Unul dintre cei cinci ciobani care au creat altercaţia a reuşit să sune la 112 pentru a anunţa incidentul.

Patru jandarmi montani din cadrul Postului Câmpu lui Neag, trei salvamontiști din cadrul formațiunii Uricani, precum și doi polițiști din cadrul Poliției orașului Uricani au plecat imediat spre locul cu pricina.

După circa patru ore de urcuș aceștia au reuşit să ajungă la locul solicitării.

„Jandarmii montani, polițiștii și salvamontiștii au ajuns în zona Șaua Paltina în jurul orei 23,00 și au constatat că la conflict au participat cinci ciobani. Trei dintre aceștia erau răniți și li s-a acordat primul ajutor de către salvamontiști. Totodată s-a constatat că un alt cioban nu mai prezenta semne vitale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara, maior Nicolae Răducu.

„Jandarmii montani și polițiștii au rămas la locul producerii conflictului până la finalizarea cercetărilor. În acest caz activitatea de cercetare penală este efectuată de către procurori din cadrul Parchetului competent”, a mai precizat reprezentantul IJJ Hunedoara, confrom agerpres.ro.

Sursă foto: Inspectoratul de Jandarmi Judetean "Decebal" Hunedoara – Facebook