Evenimentul Zilei > Actualitate > Minunea Sfintei Parascheva. Povestea musulmanului care vine an de an în România
Minunea Sfintei Parascheva. Povestea musulmanului care vine an de an în România

Minunea Sfintei Parascheva. Povestea musulmanului care vine an de an în România

Zeci de mii de oameni au venit șa Iași din toată țara și chiar din străinătate, să se roage la moaștele Sfintei Parascheva

Printre credincioșii strânși în jurul Catedralei din Iași a fost și Mustafa, un turc de 34 de ani care spune că și-a găsit liniștea odată cu rugăciunile aduse Sfintei Parascheva.

Musulmanul și-a spus povestea pentru Știrile PRO TV: Sunt musulman, nu m-am convertit. Am venit aici cu identitatea mea musulmană, dar asta nu a fost un obstacol pentru a simți harul divin. Mă simt atât de bine aici, mă simt mai sănătos. E un noroc să aveți moaștele sfintei aici, în Iași”.

De alfel, în aceste zile la Iași sunt mulți străini, impresionați de sărbătoarea Sfintei Parascheva. O franțuzoaică a spus și ea: „ Este important pentru oamenii care vin din afară să asiste, să vadă cum se petrec astfel de evenimente în România. Este ceva ce nu întâlnim în Franța, face parte din cultură de aici.”

Până ieri s-au închinat la Moaștele Cuvioasei Parascheva aproape 40.000 de pelerini, în timp ce alții stau la rând. Oamenii se roagă pentru sănătatea lor și a celor dragi.

Aseară a avut loc procesiunea „Calea Sfinților”. Racla cu moaștele sfintei a fost purtată de un sobor de preoți prin tot orașul.