Evenimentul Zilei > EVZ Special > Minunea de la Craiova. Ce li se întâmplă bolnavilor de cancer
Minunea de la Craiova. Ce li se întâmplă bolnavilor de cancer

Minunea de la Craiova. Ce li se întâmplă bolnavilor de cancer

Luna iunie reprezintă un moment important pentru craioveni. În orașul lor își va începe activitatea cel mai performant centru oncologic din țară. O șansă enormă pentru bolnavii de cancer. De ce? Din două motive, deja cunoscute de pacienții vechi. 1) În noua clinică a medicului oncolog Michael Schenker, bolnavul asigurat prin Casa de Sănătate nu plătește nimic. 2) Numărul mare de pacienți care s-au vindecat de cancere agresive sau cărora le-a crescut semnificativ speranța de viață.

În noul sediu al clinicii „Sfântul Nectarie” va funcționa din iunie cel mai performant centru de radioterapie din țară, iar din toamnă va fi deschis și spitalul oncologic cu o capacitate de 85 de paturi.

Este o clinică medicală privată (foto stânga), gândită și organizată de un medic român tânăr, absolvent al Universității de Medicină din Craiova. A plecat din sistemul de stat cu dorința de a face un loc în care și pacienții și cadrele medicale să se simtă confortabil. Și cu ambiția de a aduce în România tratamente noi din domeniul oncologic, cercetarea științifică fiind una din pasiunile sale.

Așa cum o face de vreo 5 ani de zile (n.r. eu mă tratez acolo de 3 ani), dr. Michael Schenker și echipa sa tratează pacienții în cele mai bune condiții sanitare și gratuit. Medicul a încheiat contract cu Casa de Asigurări de Sănătate care îi decontează serviciile. Totodată, a fost mai mereu prezent la congresele importante oncologice și a depus eforturi ca să beneficieze de studii clinice, cu cele mai noi tratamente pentru diferite forme de cancer. În astfel de cazuri, cheltuielile sunt suportate de producătorii de medicamente. Așa a reușit să aducă în România tratamentul numit Imunoterapie, consfințit științific ca eficiență prin Premiul Nobel, obținut de doi cercetători americani în anul 2018.

Îngerul bolnavilor de cancer și echipa lui minunată

Eu sunt unul dintre pacienții cărora li s-a spus că nu mai au de trăit decât două luni și jumătate, fiindcă diagnosticul era extrem de grav, dar trăiesc și după trei ani, grație tratamentului pe care l-am urmat în micuțul centru oncologic ”Sf. Nectarie”, situat la parterul unui bloc din Craiova. Eu am aflat printr-o întâmplare de acest loc al vindecării trupești și sufletești, și de aceea consider că sunt datoare să informez pe cât mai multă lume aflată în suferință despre minunea de la Craiova.

Conf. Dr. Michael Schenker, medic primar oncolog din Craiova, este unul dintre puținii specialiști români care au reușit să deruleze studii clinice ale FDA (Food and Drug Administration SUA) pentru substanțe biologice împotriva cancerului, iar rezultatele acestora sunt fantastice. Succesul fulminant și aproape miraculos pe care acesta l-a înregistrat împreună cu soția sa, Ramona Schenker, psiho-oncolog, și echipa sa, a făcut ca vechiul centru, de la parterul bolcului,  să devină neîncăpător pentru pacienții veniți din toate județele din partea de sud a țării, și nu numai.

 

 

În noul centru din Craiova vor fi specialiști veniți din toată țara pentru a lucra cu dr. Michael Schenker

Un credit enorm de la bancă și o dorință și mai mare de perfecțiune și de salvare a oamenilor atinși de cancer. Așa a luat ființă Noul Centru de On­cologie Sf. Nectarie din Craiova, situat pe str. Caracal, nr.109. Aici se va afla și un accelerator liniar de ultimă generație, fiind și singurul de acest fel din România, conform presei locale.

 

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE