Evenimentul Zilei > Actualitate > Minore agresate sexual de un polițist. Colegii l-au dat pe mâna procurorilor
Minore agresate sexual de un polițist. Colegii l-au dat pe mâna procurorilor

Minore agresate sexual de un polițist. Colegii l-au dat pe mâna procurorilor

Agent în sistemul de ordine și siguranță publică, un polțist de la IPJ Sibiu este anchetat pentru agresiune sexuală după ce ar fi încercat să violeze două fete minore de 13 și, respectiv, 17 ani. În urma acuzațiilor grave, polițistul a fost suspendat din funcție.

Un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Sibiu a fost reținut după ce s-a descoperit că ar fi încercat să violeze două fete de 13 și 17 ani. Bărbatul le-ar fi atras sub pretextul că le va antrena la box.
Aentul de poliție ar fi desfășurat în timpul liber activități în calitate de instructor de box, arată surse din cadrul anchetei, citate de turnusfatului.ro.

Acoperit de această activitate, bărbatul ar fi atras tinerele de care ar fi abuzat sexual. Cei care au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu în legătură cu abaterile acestuia au fost colegii săi, din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

„În cursul lunii iulie 2019, în baza datelor și informațiilor obținute, a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu cu privire la faptul că un angajat, respectiv un agent de poliție din sistemul de ordine și siguranță publică, ar fi săvârșit infracțiuni cu privire la viața sexuală. În afara orelor de program, agentul de poliție desfășura activități în calitate de instructor sportiv, iar faptele ar fi vizat două persoane de sex feminin în vârstă de 13 și 17 ani”, transmite Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

În cursul zilei de joi, Tribunalul Sibiu a dispus împotriva polițistului măsura arestului la domiciliu. Ca urmare a acestei măsuri, prin dispoziția șefului I.P.J. Sibiu, agentul de poliție a fost suspendat din funcție.