Evenimentul Zilei > Social > Ministrul Transporturilor, avertisment pentru „bogaţii tranziţiei” de la Metrorex! 
Ministrul Transporturilor, avertisment pentru „bogaţii tranziţiei” de la Metrorex! 

Ministrul Transporturilor, avertisment pentru „bogaţii tranziţiei” de la Metrorex! 

Ministrul Transporturilor, avertisment pentru „bogaţii tranziţiei” de la Metrorex. Cătălin Drulă transmiste celor de la sindicat că metroul nu a fost construit pentru ei și bunăstarea lor si a “famigliilor” lor.
Ministrul Transporturilor, avertisment pentru „bogaţii tranziţiei” de la Metrorex. Câştigul mediu brut lunar la Metrorex, în 2020, era de 9.901 lei. Iar în propunerea de buget de venituri şi cheltuieli 2021 este estimat la 12.739 lei.
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, spune că „unii dintre bogaţii tranziţiei au acaparat şi subjugat în interes personal”. Aşa cum este cazul şi liderilor de sindicat de la Metrorex.

Ministrul Transporturilor, avertisment pentru „bogaţii tranziţiei” de la Metrorex!

„Vreau să le transmit celor de la sindicat că metroul nu a fost construit pentru ei și bunăstarea lor si a „famigliilor” lor. Ci pentru cetățenii capitalei. Negocierea avantajelor și privilegiilor pe care și le-au dobândit trebuie să aibă în centrul atenției călătorul. Nu nababul de sindicat”, scrie ministrul pe social media.

Ministrul Transporturilor: Sindicatul Metrorex a negociat salarii mai mari în plină pandemie

„Din concluziile preliminare ale anchetei Corpului de Control aflăm că s-au majorat salariile cu 18%. 10 din cei 15 membri din comisia de negociere erau membri de sindicat. Practic, sindicatul Metrorex a negociat salarii mai mari în plină pandemie cu sine însuși.
Firma este deținută în proporție de 100% de Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM).  Al cărui președinte este domnul Ion Rădoi.
Sindomet Servcom SRL a avut două contracte cu Metrorex.  Unul pentru spațiile comerciale (expirat în 2018) prin care firma încasa 75%. Şi
Metrorex doar 25% din valorificarea acestora.
Și un contract pentru spațiile de publicitate (expirat din 2019), din care Sindomet încasa 53%, iar Metrorex doar 47%.
S-a încercat prelungirea de facto a acestor contracte, Sindomet încasând în continuare sumele, dar Metrorex refuzând să încaseze partea sa (oricum PREA MICĂ) pentru că nu mai exista contract valabil”, mai scrie ministrul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor: Corpul de Control va face lumină și în această poveste.

„Pentru context, firma Sindomet Servcom SRL a avut, în 2019, o cifră de afaceri de 7.981.344 lei și un profit de 6.197.855 lei, conform datelor publice disponibile. Sindomet Servcom SRL mai deține și un complex turistic la Bușteni, care oferă reducere de 99% pentru angajații Metrorex, care aleg să își petreacă cele 4 zile de recuperare, printre altele, la centrul turistic din Bușteni deținut de această firmă. Reducerea de 99% este suportată de Metrorex”.

Atac la Ion Rădoi: În sfârșit, cineva se uită cu atenție la ce face cartelul pe care îl conduce

Şi continuă: „Fostul deputat PSD, domnul Ion Rădoi, își simte amenințate interesele subterane. Acesta este adevăratul motiv pentru care îl deranjează că, în sfârșit, cineva se uită cu atenție la ce face cartelul pe care îl conduce. Și ca să terminăm odată discuția: câștigul mediu brut lunar per salariat al Metrorex, în anul 2020, era de 9.901 lei.
În propunerea de buget de venituri și cheltuieli pentru 2021, Metrorex are estimat un câștig mediu brut lunar per salariat de 12.739 lei.
Cel târziu acum sper că este evident că deranjul domnului Rădoi nu e legat de cifre sau de binele oamenilor, ci de afacerile, privilegiile și beneficiile sindicatului”, a concluzionat ministrul în postarea sa de pe Facebook.