Evenimentul Zilei > Social > Ministrul Șova e nemulțumit de mersul lucrărilor pe Autostrada Lugoj – Deva
Ministrul Șova e nemulțumit de mersul lucrărilor pe Autostrada Lugoj – Deva

Ministrul Șova e nemulțumit de mersul lucrărilor pe Autostrada Lugoj – Deva

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, împreună cu directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ștefan Ioniță, au vizitat, marți, șantierele loturilor trei și patru de pe Autostrada Lugoj – Deva, declarându-se nemulțumiți de cum decurg lucrările.

Concluziile vizitei au fost făcute publice în urmă cu puțin timp. ”Pe cei 21 km ai lotului 3, specialiștii au constat o mobilizare extrem de slabă a constructorului și deficiențe în execuție. Lucrau doar 90 de muncitori și 70 de utilaje. Mare parte din echipă a fost retrasă imediat ce ministrul a părăsit șantierul. Asocierea a primit până acum penalități de 1,5 milioane euro. Stadiul fizic și financiar al acestui lot este de 82%, însă există foarte multe probleme de calitate pentru care MT și CNAIR poartă de aproape un an nenumărate discuții cu antreprenorul pentru remediere”, transmite Ministerul Transporturilor, pe pagina oficială de Facebook.
La inspecție au participat și reprezentanți ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, ai Poliției Rutiere și Inspectoratului Teritorial de Muncă, precum și prefecții și președinții Consiliilor Județene Timiș și Hunedoara.

Amintim că la începutul lunii, reprezentanții CNAIR au efectuat un control inopinat pe lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva, reprezentanții instituției anunțând la momentul respectiv că „s-a constatat o slabă mobilizare, insuficientă pentru realizarea proiectului în parametrii normali și la timp. De asemenea, au fost evidențiate și o serie de probleme nerezolvate pentru care se așteaptă soluții viabile”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.