Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a vorbit, astăzi, despre situația ce vizează creșterea persoanelor infectate cu coronavirus în ultimele zile. Oficialul a afirmat că situația poate fi ținută sub control, dacă și populația va fi conștientă de riscurile care încă există. Tătaru a cerut ajutorul românilor pentru ca problema să nu ia amploare.

„Ne aflăm în a patra zi cu peste 300 de cazuri noi, în a treia perioadă de relaxare. Sunt creșteri asumate de noi, dar nu putem gestiona fără ajutorul populației. Menținem în continuare precauțiile, normele și regulile și considerăm că, dacă normele sunt respectate, putem gestiona și această creștere. Trebuie să tratăm o patologie non-Covid într-un context de epidemie COVID și care s-a accentuat în ultimele șapte zile, după măsurile de relaxare a celei de-a treia perioade”, a spus ministrul Sănătății la televiziunea Realitatea Plus.


Reacția unui reputat medic la creșterea cazurilor de covid: „Consecință a relaxării”

Se întoarce izolarea! Guvernul a luat decizia după ultimele cazuri de Coronavirus


Nelu Tătaru a fost întrebat cum ar arăta cifrele în cazul celui mai pesimist scenariu și a răspuns: „Nu vorbim de o cifră rea care schimbă lucrurile. Orice zi și orice focar este evaluat. În momentul în care apare un număr mare de cazuri care poate duce la suprapopularea ATI, ca în Germania și Spania, atunci ne putem duce într-un alt scenariu.

Avem transmitere comunitară, avem cazuri noi, avem peste 300 de astfel de cazuri, avem 184 pacienți la ATI, avem decese zilnice, avem adresabilitate la UPU, deci avem nevoie de starea de alertă.”

Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor din România, afirmase că din 15 martie până în ziua de astăzi, au fost români care au murit din cazua peritonitelor sau a ocluziilor intenstinale, pentru că au ajuns târziu la spital. Ministrul Sănătății l-a contrazis pe Borcean.

„Evaluarile noastre nu corespund cu ale domniei sale. Luăm în considerație și vom verifica. Am mai avut discuții în care opiniile noastre au fost diferite”, a mai spus Nelu Tătaru.


Coronavirus.Topul județelor cu cele mai multe cazuri noi. Creștere alarmantă a infecțiilor!

Cresc cazurile de îmbolnăviri, situația devine îngrijorătoare. Pandemia nu va dispărea