Evenimentul Zilei > Social > Război declarat interlopilor. Ministrul Justiției a anunțat începutul unei noi ere
Război declarat interlopilor. Ministrul Justiției a anunțat începutul unei noi ere

Război declarat interlopilor. Ministrul Justiției a anunțat începutul unei noi ere

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că una dintre prioritățile sale este recuperarea prejudiciului din dosarele cu sentințe definitive de condamnare, pentru ”a lovi grupurile infracționale unde le doare mai tare, la bani”.

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat, vineri, la bilanţul activităţii DIICOT pe 2020, că grupurile infracţionale ”trebuie lovite acolo unde le doare cel mai tare, adică la bani”, relatează Agerpres .

„Trebuie să lucrăm la blocarea fluxurilor de bani şi apoi la recuperarea prejudiciilor şi produsului din infracţiuni, deoarece grupurile infracţionale trebuie lovite acolo unde le doare cel mai tare, adică la bani”, a afirmat ministrul Justiției Stelian Ion.

Ministrul Justiției susține constituirea structurii de combatere a traficului de persoane

Ministrul Justiției a susținut că o foarte bună măsură o reprezintă constituirea structurii de combatere a traficului de persoane. În opinia ministrului fenomenul discutat este „un flagel care s-a extins în ultimii ani şi care trebuie combătut cu toate mijloacele disponibile”.

„Abordarea cauzelor de trafic de persoane, dar şi de trafic de droguri şi criminalitate informatică trebuie să aibă în vedere şi componenta de spălare a banilor, fiind o continuare firească a activităţii unor grupări criminale care obţin venituri din aceste infracţiuni”, a mai spus ministrul Justiției Stelian Ion.

Ministrul Justiției a recomandat ca spălarea banlor să fie prevăzută ca prioritate operațională

Ministrul Justiției a recomandat ca spălarea banilor să fie prevăzută ca prioritate operaţională. El a susținut că infractorii români şi grupările din care fac parte, care acţionează în spaţiul european şi nu numai, trimit bani în ţară pentru a fi „spălaţi”.

„Toţi aceşti bani şi bunurile care sunt achiziţionate trebuie să facă obiectul unor măsuri de indisponibilizare şi, ulterior, de confiscare”, a mai anunțat ministrul Justiției.

Ministrul Justiției Stelian Ion a asigurat DIICOT că vor găsi un sprijn onest la Justiție

Totodată, ministrul Justiției Stelian Ion le-a transmis procurorilor DIICOT ”că vor găsi întotdeauna în Ministerul Justiției, cât timp se va afla la conducerea instituției, un sprijin onest în încercarea de a construi un mediu mai sigur pentru societatea românească”.

Declarațiile ministrului Justiției Stelian Ion se adaugă eforturilor României de a reduce activitățile infracționale în interiorul țării și în exteriorul ei în situațiile în care sunt implicați români. România are nevoie de o imagine mult îmbunătățită pentru a atinge o țintă importantă în acest an – aderarea la spațiul Schengen.