Evenimentul Zilei > Social > Peste 1 milion de teste rapide au fost distribuite în școli. Câte au fost folosite
Peste 1 milion de teste rapide au fost distribuite în școli. Câte au fost folosite

Peste 1 milion de teste rapide au fost distribuite în școli. Câte au fost folosite

Ministerul Sănătății a anunțat vineri că au fost distribuite către direcțiile de sănătate publică un total de 1,15 milioane de teste rapide antigen SARS-COV-2. Dintre acestea două treimi au fost distribuite către cabinetele medicale școlare din cadrul unităților de învățământ. Ministerului Sănătății i s-a reproșat transmiterea cu 10 zile de întârziere a normelor de protecție către unitățile de învățământ.

Ministerul Sănătății informează că, până la data de 26 februarie a.c., au fost distribuite către direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București un total de peste 1,15 milioane de teste rapide antigen SARS-CoV-2. Dintre acestea, peste 66% au fost distribuite în cabinetele medicale școlare din cadrul unităților de învățământ. Testarea antigen SARS-CoV-2 vizează 17.677 de unități de învățământ și 3.226.554 de persoane, dintre care 2.918.275 de elevi.

De la redeschiderea școlilor promptitudinea Ministerului Sănătății a fost criticată. Ministerul Sănătății a transmis cu o întârziere de zece zile normele de protecție și combatere a pandemiei COVID-19 către unitățile de învățământ. În același timp, evoluția îmbucurătoare a COVID-19 în România chiar și după redeschiderea școlilor, este adnotat și ca un succes al autorităților medicale. Înaintea redeschiderii școlilor au existat anumite temeri cu privire la o eventuală explozie a numărului de cazuri de infecții cu COVID-19 la nivel național.

1,15 milioane de teste rapide antigen SARS-COV-2 au fost distribuite către cabinetele medicale școlare. Din cele 4.375 de teste folosite deja, 92% au avut rezultat negativ

Același comunicat mai prezintă că până în prezent, au fost folosite 4.375 de teste, iar 92% dintre acestea au avut rezultat negativ. Testarea antigen SARS-CoV-2 se face în conformitate cu Ordinul 3235/93 din 4 februarie 2021 al ministrului Educației și al ministrului Sănătății pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 și vizează prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2.

Guvernul României a decis introducerea testării rapide în școli la reluarea cursurilor

Guvernul României a decis introducerea testării rapide în unitățile de învățământ la reluarea cursurilor, începând cu data de 8 februarie a.c., pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2.

Minimul succes al procesului de învățământ din acest an școlar, deja afectat de întreruperea din cauza pandemiei, depinde de continuarea campaniei de vaccinare la nivel național și de respectarea mărurilor de protecție și combatere împotriva COVID-19. Există ușoare temeri în continuare cu privire la o relaxare totală a populației și la o eventuală explozie a cazurilor COVID-19 în această primăvară.