Evenimentul Zilei > Justitie > Ministrul Justiţiei, criticat de CSM pentru amestecul ambasadelor străine în justiţie. Stelian Ion a plecat brusc din şedinţă
Ministrul Justiţiei, criticat de CSM pentru amestecul ambasadelor străine în justiţie. Stelian Ion a plecat brusc din şedinţă

Ministrul Justiţiei, criticat de CSM pentru amestecul ambasadelor străine în justiţie. Stelian Ion a plecat brusc din şedinţă

Ministrul Justiţiei, criticat de CSM pentru amestecul ambasadelor străine în justiţie.  Judecătorul CSM Gabriela Baltag a afirmat că Stelian Ion „nesocoteşte voinţa sistemului judiciar, dar se laudă cu ce doresc alţii”.
Ministrul Justiţiei, criticat de CSM pentru amestecul ambasadelor străine în justiţie. Judecătorul CSM a afirmat că Stelian Ion „nesocoteşte voinţa sistemului judiciar, dar se laudă cu ce doresc alţii”.
Judecătoarea Gabriela Baltag a propus în şedinţa de joi să se adopte o poziţie instituţională împotriva implicării ambasadelor în justiţia din România. În acest context, judecătoarea CSM a criticat atitudinea ministrului Justiţiei faţă de aceste nereguli pe care Constituţia nu le permite.

Ministrul Justiţiei, criticat de CSM pentru amestecul ambasadelor străine în justiţie

„Aş vrea ca Secţia pentru judecători să adopte o hotărâre cu privire la aceste intruziuni diplomatice în afacerile interne ale României pe segmentul justiţiei. Mi se pare chiar un atentat la independenţa şi suveranitatea României. Mă uit în Constituţie şi văd că voi avem o obligaţie importantă, aceea de fidelitate faţă de statul român şi trebuie să arătăm care sunt neregulile.

Aceleaşi aspete de agresiune legislativă se petrec şi astăzi. Cu acordul ministrului Justiţiei, care e chiar bucuros. Mi se pare foarte grav. Mă întreb dacă diplomaţii noştri îşi pot permite asemenea comportamente în alte state.

Propun să luăm astăzi o poziţie publică. Toată luna februarie am asistat la genul acesta de comunicate, de poziţii publice. Ministrul Justiţiei nesocoteşte voinţa sistemului judiciar, dar se laudă cu ce doresc alţii. Nu e vorba de niciun parteneriat strategic aici. Ştim şi noi ce conţine acest parteneriat. Aici e vorba despre sistemul judiciar. Mai rămâne să ne spună ambasadele şi ce hotărâri să adoptăm”, a afirmat Judecătoarea CSM, Gabriela Baltag.

Ministrul Justiţiei s-a ridicat şi a plecat la bilanţul DNA, fără să-i pese că judecătorii i se adresau

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a plecat la bilanţul DNA, lăsându-i pe judecătorii de la CSM cu ochii în soare. În toiul dezbaterilor din Şedinţa Secţiei pentru Judecători de astăzi, ministrul a plecat brusc din şedinţă. Stelian Ion a fost mai interesat să ajungă la bilanţul DNA.

„Era mai important să participe la bilanţul DNA decât la discuiile din CSM? A ales să plece la DNA, arătând care îi sunt priorităţile: ce spune Secţia pentru procurori şi DNA. Sunt cele două linii directoare care îi conduc întreaga activitate la Ministerul Justiţiei”, a afirmat judecătoarea Simona Marcu, fost preşedinte CSM, relatează cotidianul.ro.