Evenimentul Zilei > Justitie > Ministrul Educaţiei zis şi GENUNCHE, a făcut un MASTER în cadrul Universității „Vasile Goldiș”, vizată în dosarul „Diplome de licență fără studii”
Ministrul Educaţiei zis şi GENUNCHE, a făcut un MASTER în cadrul Universității „Vasile Goldiș”, vizată în dosarul „Diplome de licență fără studii”

Ministrul Educaţiei zis şi GENUNCHE, a făcut un MASTER în cadrul Universității „Vasile Goldiș”, vizată în dosarul „Diplome de licență fără studii”

Liviu Marian Pop, Ministrul Educației Naționale, în perioada 2005 - 2006, a urmat studii universitare de master în managementul şcolar la Universitatea Vasile Goldis Arad. Problema este că această unitate de învăţământ este vizată în dosarul „Diplome de licență fără studii”.

"Vasile Goldis" din Arad, este una dintre instituţiile de învăţământ superior vizate, astăzi, de percheziţiile procurorilor pentru că mai mulţi profesori au cerut si primit bani cu ocazia susţinerii de către studenţi a examenelor la diferite discipline şi de licenţă.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat în acestă dimineaţă  că ar fi auzit informaţii potrivit cărora în instituţii de învăţământ din vestul ţării există promovări frauduloase, dar aceste informaţii circulau în spaţiul public şi nu la nivelul ministerului.

Parchetul General susține că mai multe cadre didactice din cadrul unor instituții de învățământ superior desfășoară activități ilegale constând în pretinderea și primirea unor foloase necuvenite (bani și bunuri materiale) cu ocazia organizării și susținerii de către studenți a examenelor la diferite discipline (susținute chiar în afara perioadei de examinare) și/sau cu ocazia susținerii examenelor de licență.

106 de percheziții domiciliare au loc miercuri dimineața la cadre didactice și studenți din cadrul a două universități, cercetați sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție.

Potrivit unor surse judiciare, cele două universități sunt "Aurel Vlaicu" și "Vasile Goldiș" din Arad, titrează Agerpres.

Foto:comisarul.ro.